Hijsen van glas is een vak apart!

112

Glas is een prachtig product wat door vele architecten met alle creativiteit wordt toegepast. De mogelijkheden van het product glas worden steeds groter, de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. 

Om deze glas projecten uit te voeren, het glas te plaatsen, is echt een specialisme. Productkennis, kennis en ervaring met de risico’s van Glas, ervaring met hijsen en draaien en het werken met vacuüm zuigers. 

Veel trainingen worden gevolgd, VCA, Hijsbewijs en nog veel meer maar dat maakt je nog geen specialist. Er zijn vele adviseurs op het gebied van veiligheid maar eenieder heeft een andere interpretatie. Vaak wordt er simpel gekeken naar Europese normen maar de mensen in Brussel hebben niet de kennis, kunde, nog de mogelijkheid om de risico’s van het hijsen van Glas te omschrijven. Als er dan toch een calamiteit gebeurt kunt u zich niet verschuilen achter Europese regeltjes of te wijzen naar andere instanties, alle cursussen, trainingen en adviezen zijn slechts een basis, dat maakt u nog geen deskundige. 

Daarom bent u altijd zelf verantwoordelijk voor het veilig hijsen van Glas en het deskundig installeren en werken met vacuüm zuigers. Specialisme, kennis, ervaring en vooral een stukje gezond verstand daarmee bereiken we het beste resultaat. 

Specifiek bij de toepassing van vacuüm zuigers wordt in de Europese normen gesproken over het gebruik van een dubbel vacuüm systeem echter wij waarschuwen al jaren dat specifiek bij het hijsen van glas een dubbel vacuüm systeem niet voldoende veiligheid biedt. Dit is inmiddels door meerdere instanties bevestigd en gelukkig werd begin dit jaar genoteerd in de nieuwe Arbo-catalogus voor de vlakglas branche. 

Wij hebben op onze website de Vacuüm Veiligheidsladder geïntroduceerd om u nog beter te helpen bij de juiste en veilige keuze. Vragen over veilig hijsen van Glas met vacuüm zuigers, bij ons bent u aan het juiste adres. 

Astrid de Groot

Muyen.comGlasshandlingholland.com

Muyen BV
Lingeweg 45, 4003 CH Tiel
Tel: 0031 – (0)344 – 623 777
E-mail: info@muyen.com
Website: www.muyen.com