Voor sommige mensen is het dragen van een mondmasker de gewoonste zaak van de wereld, maar voor de meeste mensen was dit een van de grootste ergernissen van het afgelopen jaar. Toch hebben ze het afgelopen jaar het straatbeeld bepaald in de hele wereld. Gelaatsmaskers, katoenen mondkapjes, maskers met en zonder uitademventiel, je kwam ze tegen in alle kleuren en maten. De meeste mensen droegen ze binnen in de supermarkt of winkel, maar gingen direct weer af toen ze weer buiten stonden. Het is lastiger ademen en mensen krijgen het sneller benauwd. Maar hoe is het voor de werkende lui die de gehele dag zo’n mondmasker moeten dragen?

Het dragen van een mondmasker tijdens het werk kan vervelend zijn. Het is daarom belangrijk om altijd van tevoren goed na te gaan of het masker optimaal goed aansluit op het gezicht en of de ademweerstand optimaal is.

Moldex
Een van de marktleiders op het gebied van mondmaskers is Moldex. Deze Europese fabrikant heeft veel ervaring op het gebied van adembescherming en vinden een optimale pasvorm en ademweerstand erg belangrijk bij het dragen van een Moldex masker. Een van hun top producten is de Moldex Air Seal FFP3. Het is een zacht en soepel masker met een uitstekend draagcomfort. Het is uiterst gebruiksvriendelijk, want het heeft geen elastische brug. Het ontwerp maakt precieze aanpassing aan de vorm van het gezicht mogelijk met zijn innovatieve verstelring van neopreen. Het materiaal van de neusrand verhindert doeltreffend dat vloeistof en condens van het masker in de ogen druppelen.

Herbruikbaarheid
Het grote voordeel van dit soort stofmaskers is dat ze vaak herbruikbaar zijn. Een groot bijkomend probleem van de pandemie is de enorme berg aan rest afval door alle gebruikte persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en mondkapjes. Deze worden na eenmalig gebruik meteen weggegooid. Door het dragen van herbruikbare maskers, kan de berg aan restafval worden gereduceerd.

Wil jij meer weten over stofmaskers en/of adembescherming? Of wil jij weten welke soorten stofmaskers wij allemaal hebben? Laat het ons vandaag nog weten!

Je kan contact met ons opnemen via onderstaande gegevens:
Website: CoolSafety
E-mail: info@coolsafety.nl
Telefoonnummer: 0333030831