stof-masker-stofmasker-bouw-stoffen

In sommige situaties zijn stofmaskers van essentieel belang voor een goede gezondheid. Tijdens het werken met onzichtbare fijnstoffen, gassen en dampen is het belangrijk dat je altijd een stofmasker draagt. Een stofmasker heeft drie gradaties: de FFP1, de FFP2 en de FFP3 stofmaskers. Maar op welke manieren verschillen deze maskers van elkaar? Lees dit artikel om erachter te komen met welke stofmasker je het best werkt volgens jouw situatie.

 Waar staat FFP voor?
FFP staat voor Filter Facepiece Particle. Deze speciale stofmaskers zijn ontworpen om de drager te beschermen tegen deeltjes en mogelijk gevaarlijke dampen en gassen. Een FFP masker is ideaal voor iedereen die werkt met bouwmaterialen, schuurstof, voegmiddelen, spuitverf, of in elke andere stoffige omgeving.

Wat is het verschil tussen FFP1, FFP2 en FFP3?
Het echte verschil tussen FFP1, FFP2 en FFP3 stofmaskers zit in de filterefficiëntie. Elk model heeft zijn eigen filterefficiëntieniveau, dat volgens internationale normen getest wordt.

Elk stofmasker is ontworpen voor een andere toepassing. FFP1 maskers zijn perfect voor zeer efficiënte, wegwerpbare ademhalingsmaskers die gewoonlijk gebruikt worden in de bouw en de industrie. FFP2 maskershebben een hogere filterefficiëntie dan FFP1 maskers en zijn zeer geschikt voor de bouw, industrie, landschapsverzorging en andere algemene opruimtoepassingen. Tot slot biedt de FFP3 een ongelooflijke filterefficiëntie van 99% aan, waardoor hij ideaal is voor toepassingen met bijvoorbeeld gevaarlijk stoffen en dampen.

Wat zijn goede stofmaskers?
Welke stofmasker moet je nou kiezen? Ga je voor een lage of juist voor een hoge filterefficiëntie? Die keuze ligt bij jou. Hieronder vind je per filterefficiëntieniveau een top stofmasker.

FFP1
De Honeywell SuperOne 3203 is een goed FFP1 masker zonder ventiel. Vergeleken met de andere maskers heeft het een iets breder gezichtsveld en is het beter instelbaar. De afdichting is stevig maar zacht voor het gezicht, het is licht en gemakkelijk urenlang te dragen en de hoofdband is verstelbaar voor een goede pasvorm rond gezicht en hoofd.

FFP2
Dit 3M 8822 FFP2 stofmasker helpt je jouw werkomgeving veiliger en comfortabeler te maken. Het is een wegwerpmasker dat gemaakt is om met een bril gedragen te worden en is gemakkelijk op en af te zetten. De oogschelp wordt aan het montuur bevestigd, zodat je handen vrij blijven om te werken. Het masker biedt uitstekende bescherming tegen stof- of neveldeeltjes en ook tegen irriterende deeltjes zoals pollen en stuifmeel.

FFP3
Ontworpen om superieure adembescherming te bieden voor een breed scala van toepassingen, is de SuperOne 3208V het meest populaire FFP3 masker. Het heeft een lage ademhalingsweerstand, een uitstekende luchtstroom en veel instelbare functies. Dit  veelzijdige stofmasker kan aan al je behoeften voldoen.

Wil jij nou meer advies over stofmaskers en welke je nou echt nodig moet hebben bij die ene klus? Laat het ons vandaag nog weten! Je kan contact met ons opnemen via onderstaande gegevens:

Website: CoolSafety
E-mail: info@coolsafety.nl
Telefoonnummer: 0333030831