Voor de Vopak Terminal Amsterdam wordt in de Afrikahaven een bestaande vingerpier verlengd en geschikt gemaakt voor een extra ligplaats voor zeevaart. Kijlstra Amsterdam en Gebroeders van Antwerpen hebben i.s.m. De Klerk Waterbouw een bijzondere logistieke oplossing gevonden om beton naar de bouwlocatie te brengen.

Bijzondere logistieke oplossing van leden Betonhuis

Door de ligging in het Westelijk havengebied Amsterdam kunnen betonmixers over land niet bij de bouwlocatie komen. Betonmortelcentrale Kijlstra Amsterdam en de Gebroeders Van Antwerpen hebben daarom samen gekozen voor de volgende logistieke oplossing: met betonmixers wordt het beton van de centrale zo dicht mogelijk bij de bouwplaats gebracht. Daar wordt het overgepompt naar drie hybride betonmixers, die samen met een tweede betonpomp op een ponton staan. Via een duwboot verplaatst de operatie zich naar de in aanbouw zijnde vingerpier. Daar wordt het beton gestort en vervolgens direct nabehandeld.

Sector Betonmortel

Betonmortelcentrale Kijlstra Amsterdam is lid van de sector Betonmortel van Betonhuis. Deze betoncentrales zijn allemaal hoogwaardige bedrijven, die voor ieder project het optimale betonmengsel samenstellen. Vroegtijdige betrokkenheid van hun vakmensen helpt bij:

  • Procesverbetering
  • Optimalisatie van menselijke inzet op de bouwplaats
  • Optimalisatie van logistiek betonmixers
  • Het volbrengen van de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid

video: van der Poel Media
bron: betonhuis