Afbeelding

Hoe zonnepanelen bijdragen aan het verlagen van je CO2 uitstoot

bouw

Dat de aarde in te rap tempo aan het opwarmen is, daar zijn we ons met elkaar wel van bewust. Belangrijk is dus, om er met elkaar voor te zorgen dat we deze opwarming waar mogelijk zoveel mogelijk proberen af te remmen en het liefst natuurlijk te stoppen.

Om dit te kunnen realiseren, moeten we hier allemaal ons steentje aan bijdragen. Niet alleen is het belangrijk om rekening te houden met wat we eten, maar ook met ons verbruik van gas, water en licht. Om er voor te zorgen dat ook jij de uitstoot van CO2 kunt verminderen en ook direct wat geld kunt besparen, is het laten plaatsen van zonnepanelen een goede eerste stap. Maar hoe kan het dat zonnepanelen bijdragen aan het verlagen van de CO2 ?

De voordelen van zonnepanelen Zonnepanelen hebben natuurlijk allerlei verschillende voordelen. Naast het feit dat je de uitstoot van CO2 drastisch wordt verlaagd, bespaar je er ook enorm mee op je kosten voor elektriciteit. De reden dat je bijdraagt aan het verlagen van de CO2 uitstoot, is omdat niet alle energie dat wordt geleverd wordt opgewekt door zonne- en windparken. Dat betekent dus dat er ook kerncentrales worden ingezet voor het opwekken van energie. Deze kerncentrales zijn op hun beurt weer verantwoordelijk voor een enorme uitstoot van CO2. Door dus over te stappen op zonnepanelen, hoeft een kerncentrale minder op te wekken. Uiteraard is deze hoeveelheid voor één huishouden natuurlijk peanuts, maar wanneer honderdduizenden mensen dit doen, is de impact enorm.

Zonnepanelen aanschaffen is een investering Wanneer je de keuze maakt om zonnepanelen te gaan kopen, is het allereerst zaak om verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Zo kan er namelijk flink wat geld tussen zitten en is het zonde om er pas later achter te komen dat je eigenlijk te veel betaald hebt. Het opvragen van offertes kan eenvoudig via het internet. Het enige wat je hoeft te doen, is je gemiddelde verbruik per jaar door te geven en je adres. Op basis hiervan kunnen ze een berekening maken van hoeveel panelen je nodig hebt. Dit is eigenlijk hetzelfde als wanneer je een andere autoverzekering zoekt. Online verschillende autoverzekeringen vergelijken is namelijk ook eenvoudig te doen op basis van je kenteken en het aantal kilometers. Op basis van deze informatie krijg je een voorstel en kun je bepalen waarvoor je uiteindelijk kiest. Aangezien je met zonnepanelen zelfvoorzienend wordt, verdien je ze binnen een jaar of 7 à 8 weer terug.

Zijn zonnepanelen ook te huur? Dat het aanschaffen van zonnepanelen een flinke investering is, dat is natuurlijk niet zo heel gek. Ondanks het feit dat je dit geld natuurlijk op termijn weer terugverdiend, heeft niet iedereen de financiële mogelijkheden om ze in één keer te kunnen betalen. Het kan dan verstandig zijn om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot het huren of leasen van deze panelen. Zo bespaar je direct op je maandelijkse energiekosten en betaal je de zonnepanelen maandelijks af.