• De lichtste accu-boorhamer in zijn klasse
  • Krachtige brushless-motoren voor een groot boorvermogen
  • Betrouwbaar werken dankzij het anti-vibratie-systeem en de veiligheidskoppeling

 Als een professional elke dag veel gaten in beton en metselwerk moet boren en daarbij ook nog bovenhands moet werken, kan het gereedschap al snel zwaar aanvoelen. „Daarom gebruiken de meeste professionals voor deze werkzaamheden het liefst een kleine, lichte boorhamer“, vertelt de productmanager Markus Egelhof en vult dit aan met: „De machine moet echter wel krachtig genoeg zijn.“ Goed dus, dat Metabo nu meteen 2 nieuwe SDS-plus accu-boorhamers in het assortiment heeft opgenomen, die exact aan deze eisen voldoen: de PowerMaxx BH 12 BL 16 in de 12 Volt klasse en de BH 18 LTX BL 16 van 18 Volt. „Wij wilden een boorhamer ontwikkelen, die vooral heel geschikt is voor montagewerkzaamheden. Dat is hiermee dus gelukt: de nieuwe boorhamers zijn beduidend kleiner en lichter dan de huidige machines. En de 1,5 kg minder gewicht merkt de gebruiker direct.“ Voor het boren van gaten voor pluggen in beton, steen of metselwerk – met de nieuwe boorhamers beschikken professionele gebruikers over krachtige machines die ook de meest lange werktijden heel comfortabel maken.

Minimaal formaat, maximale kracht
De beide nieuwe boorhamers zijn voorzien van borstelloze motoren. „Dat betekent een hoger rendement en minder onderhoud. Dus: meer vermogen en een langere levensduur“, zegt productmanager Egelhof. In combinatie met het verbeterde, krachtigere schroefmechanisme vallen de nieuwe boorhamers vooral op door hun bijzonder grote boorvermogen. „Voor het boren of hamerboren – de nieuwe machines kunnen het allebei en voeren het werk efficiënt en in een handomdraai uit. Met de schakelaar kan men heel gemakkelijk wisselen tussen de beide functies“, zegt Egelhof.

Gezonder werken
De nieuwe boorhamers overtuigen echter niet alleen door hun geringe gewicht en krachtige vermogen, maar zorgen er bovendien voor dat de professionals gezonder kunnen werken. Beide machines beschikken namelijk over het anti-vibratie-systeem MetaboVibraTech-Technologie (MVT), dat de greepvlakken ontkoppelt en daardoor de trillingen dempt. Het resultaat: professionals kunnen gedurende de hele dag veiliger, productiever en langer doorwerken. Bovendien zijn de beide boorhamers voorzien van een elektronische veiligheidskoppeling: als het gereedschap blokkeert, reageert de elektronische koppeling en wordt de motor uitgeschakeld. Dat beschermt de gebruiker tegen mogelijk heftige schokken. „In het algemeen kan worden gezegd dat de professionals met onze nieuwe hamers over compacte, lichte en krachtige machines beschikken, die de gezondheid en krachten sparen“, aldus Egelhof.

Technische gegevens in één oogopslag

  Powermaxx BH 12 BL 16 BH 18 LTX BL 16
Accu-systeem 12 Volt 18 Volt
Max. slagenergie (EPTA) 1,3 J 1,3 J
Max. aantal slagen 5.250 omw/min 5.250 omw/min
Max. boordiameter

Beton/zacht hout/staal

16/20/13 mm 16/20/13 mm
Nullasttoerental 730 omw/min 730 omw/min
Max. koppel 10 Nm 13 Nm
Diameter spanhals 43 mm 43 mm
Gewicht (zonder accu-pack) 1,5 kg 1,5 kg
Afmetingen (lxbxh) 270 x 90 x 205 mm 270 x 90 x 210 mm

 

Metabo_12V_PowerMaxx
De beide nieuwe boorhamers hebben borstelloze motoren. In combinatie met hun verbeterde slagmechanisme vallen de nieuwe boorhamers vooral op door hun grote boorcapaciteit.
Metabo_bouw-gereedschap
Met de nieuwe boorhamers kunnen de professionals over krachtige machines beschikken, die ook bij langdurig boren of bovenhandse werkzaamheden niet zwaar aanvoelen.