coolvest-werkkleding-coolsafety

De zomer staat bijna voor de deur en dat betekent: oplopende temperaturen die ontstaan binnen de kledij. De temperaturen kunnen namelijk oplopen tot wel 36 graden, wat leidt tot een vermindering van het werkgemak. Maar niet getreurd, er bestaan speciale koelvesten die ervoor zorgen dat de helden op de werkvloer hun werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren en zich ook nog erg comfortabel voelen.

Een koelvest is de perfecte oplossing om voor een langere tijd verkoeling te bieden bij warme omstandigheden. Deze vesten zijn niet alleen geschikt voor de hardwerkende (zorg) mensen, maar kunnen natuurlijk ook gedragen worden tijdens warme zomerdagen of sportgerelateerde bezigheden. 

De Hyperkewl Koelvest van TechNiche
Het zit ‘m natuurlijk al in de naam, maar deze koelvest van TechNiche is natuurlijk super kewl (cool). Dit product wordt veelal gebruikt door personeel, maar ook topsporters. Dit vest biedt namelijk een verkoelend effect dat minstens 5 tot 10 uur duurt. Daarnaast zit het vest ook nog is reuze comfortabel. De koeling van HyperKewl heeft een verdampend effect en probeert hier zoveel mogelijk het menselijk lichaam na te bootsen. Stel je voor: na een intensieve workout ga je zweten, doordat het zweet uiteindelijk verdampt, gaat het lichaam afkoelen. Dit effect probeert het TechNiche koelvest na te bootsen.

Maar hoe activeer je dit vest?
Dompel het koelvest voor maximaal drie minuten onder water, zo wordt het vocht eenvoudig opgenomen in het vest. Knijp daarna het overtollige water uit het vest zodat het vest daarna wel goed vochtig blijft. Let er wel op dat je het vest alleen uitknijpt en niet uitwringt. Vervolgens is het koelvest geactiveerd en biedt het direct verkoeling.

Een koelvest voor in de zorg
Uit een recent onderzoek (COOLVID-onderzoek van Radboud UMC – TNO , 2020) is al gebleken dat het overgrote deel van het personeel zich niet op hun gemak voelen tijdens hun werk zonder koelvest. De koelvesten van TechNiche kunnen ervoor zorgen dat onze helden in de zorg het minder zwaar te verduren krijgen metcool de warmte tijdens een dienst. We willen er natuurlijk voor zorgen dat zij zo comfortabel mogelijk hun werk kunnen uitvoeren.

Naast de koelvest, bieden wij nog meer verkoelende kleding aan, neem gauw een kijkje in ons assortiment!

 

Kijk voor alle berichten van CoolSafety op de bedrijfspagina van CoolSafety