Innovaties van Buckbootz

81

“Door continu te blijven innoveren blijven we relevant als merk in de markt en nemen we een unieke positie in”, aldus Bas van den Beukel van Buckbootz. Dat innoveren één van de belangrijkste pijlers is van Buckbootz is te zien aan recente toevoegingen aan het assortiment.

bANg guardz
Buckbootz heeft vorig jaar de bANg guardz® range geïntroduceerd. Model BSH014 is een waterdichte en comfortabele instapper met enkelbescherming, die voldoet aan de Europese AN-normering. Daarmee laat Buckbootz zich wederom zien als belangrijke innovator op het gebied van veiligheidsschoeisel voor professionals in bouw, GWW, agrarische sector, offshore en industrie.

Goede enkelbescherming is volgens Buckbootz nog een ondergeschoven kindje op de markt. Vallen, struikelen en uitglijden zijn de meest voorkomende ongelukken in de bouw. Goed schoeisel, inclusief de maximale normering anti-slipzool en enkelbescherming, helpt tegen verzwikken en de kans op blessures en uitval van professionals. De nieuwe schoen is samen met de vetervariant BSH012 de eerste AN-gecertificeerde instapper op de markt. AN-certificering vereist een impact kracht van 10J en een beschermd oppervlak van 6 cm bij schoenmaat 43. 

Het geheim van Buckbootz bANg guardz® zit niet alleen in de enkelbescherming zelf, maar ook in de positionering van het stretchgedeelte van de schoen. Dit stretchgedeelte zit traditioneel aan de zijkanten, maar biedt volgens de certificerende organisaties niet voldoende stevigheid voor de enkelbescherming. Door het elastiek naar de voorzijde van de bovenkant van de instapper te verplaatsen, kan de enkelbescherming optimaal in de schoen geplaatst worden. Vervolgens is de zijkant van de schoen van leder gemaakt en hierin is de enkelbescherming verwerkt. Daardoor zijn de enkels van de drager optimaal beschermd.

Die aanpassing gaat niet ten koste van het gebruiksgemak van de schoenen.  Enkelbescherming is weliswaar een belangrijke toevoeging, maar die mag niet betekenen dat concessies gedaan worden aan andere usp’s. Zoals een 100% waterdicht bovenwerk, ademende voering, olie- en hittebestendige non marking zool (HRO) en een 100% metaalvrije anti-penetratie tussenzool.

“Wij innoveren sinds onze start in 1998 continu in nieuwe producten. Daarnaast verbeteren we ook ieder jaar bestaande assortimenten. Zo willen we voorop blijven lopen in de markt”

Buckz Viz
Een andere belangrijke innovatie heeft Buckbootz een aantal jaar geleden geïntroduceerd: Buckz Viz, de eerste generatie high viz veiligheidsschoenen. Beschikbaar in drie modellen, elk in twee kleuren, is de Buckz Viz de eerste volledige range van high visibility veiligheidsschoenen op de markt. De BVIZ 1 en BVIZ 2 zijn voorzien van geel of oranje Cordura®, een stof die slijtvast en waterbestendig is en de veiligheidsnormering S3 HRO SRC. Tevens zijn beide modellen 100% metaalvrij en 100% waterdicht. De BVIZ 3 is een instapper voorzien van geel of oranje elastiek (zonder Cordura®), heeft dezelfde veiligheidsnormering S3 HRO SRC en is ook 100% metaalvrij. De BVIZ1 is een hoger model met rits aan de zijkant voor makkelijkere in- en uitstap. De extra hoogte zorgt voor betere ondersteuning en een stoere uitstraling. De BVIZ 2 is een normale hoge werkschoen met extra high viz details voor optimale zichtbaarheid.

Er zijn ontzettend veel werksituaties te bedenken waarin zichtbaarheid van groot belang is, zeker in deze donkere dagen. De normeringen van zichtbaarheid bestaan al geruime tijd voor kleding, maar zijn nog nooit vertaald naar schoeisel, tot nu… Buckz Viz neemt daarmee een unieke positie in de markt in.

Continue innovatie
Na de succesvolle innovaties van de BBZ® (eerste S5 rubber/neopreen veiligheidslaars in Europa), Hybridz® (instapper en veterschoen in één) en Buckflex® (ingebouwde schoenlepel voor instappers) zijn dit wederom vernieuwende innovaties die u eerst bij Buckbootz ziet. “Wij innoveren sinds onze start in 1998 continu in nieuwe producten. Daarnaast verbeteren we ook ieder jaar bestaande assortimenten. Zo willen we voorop blijven lopen in de markt”, zegt Bas van den Beukel, managing director van Buckbootz.

Buckbootz, www.buckbootz.nl