Betonstaal monteren mogelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van Betonstaal.nl. Daarom maken ze instructievideo’s. Handig voor de doe-het-zelver, maar ook voor de aannemer of ZZP’er die niet fulltime wapening legt. En zelfs voor de wapeningsspecialist kan het handig zijn om eens te checken of het anders kan. Er is nu een video gemaakt over de T-verbinding.

T-verbinding
Een T-verbinding maak je met wapeningskorven, bij het monteren van de wapening van een fundering. Wapeningskorven zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Prefab wapeningskorven hebben meestal 3 verschillende typen uiteinden. De bajonet (type 1), gesloten (type 2) of open (type 3) vorm. Hoe de korven verbonden gaan worden, hangt af van het type wapeningskorf. Soms bepaalt de constructeur van te voren welk type gebruikt moet worden. De nieuwe instructievideo van Betonstaal.nl gaat over een T-verbinding met een korf van het type 3, een open einde dus.

Bekijk de nieuwe video

De beelden met de begeleidende tekst spreken voor zich. Let er wel op dat de haarspelden die gebruikt worden van constructieve waarde zijn. Het is dus belangrijk dat ze de juiste laslengte hebben.

Behoefte aan meer instructies?
In het Kenniscentrum van Betonstaal.nl staat nog veel meer informatie over het monteren van wapening. Er staan verschillende video’s tussen die goed kunnen helpen bij verschillende bouwprojecten.

Aan de slag!
Sta je na het kijken van de video te trappelen om te beginnen? Bij Betonstaal.nl kun je zelf een winkelmand vullen en direct bestellen. Maar je kunt je project ook door hen uit laten werken. Je krijgt dan een 3D model van de wapening wat in te zien is met de RebarAssist (een online 3D viewer met intuïtieve selectiefuncties). En met de instructievideo’s erbij gaat het monteren vast lukken.

Heb je wapeningsvragen? Neem contact op met Betonstaal.nl
info@betonstaal.nl I www.betonstaal.nl I 088 0287800