Heb je momenteel last van wespen op de bouwplaats? Het kan verleidelijk zijn om een spray te kopen, waarmee de wespen bestrijdt kunnen worden. Professionele ongediertebestrijders raden het gebruik van deze sprays af. De kans op wespensteken is hierbij groot, aangezien de wespen al snel agressief zullen worden. De kans dat alle wespen direct gedood worden bij het gebruik van de spray is klein. Daar komt bij dat er sprake kan zijn van een wespennest, in plaats van enkele losse wespen. In dit artikel lees je meer over hetgeen je kunt doen bij een wespennest.

Levenscyclus van een wespenkolonie
Over het algemeen leeft een wesp niet langer dan een jaar. Het wordt in Nederland te koud, om de winter door te komen als wesp. Dit geldt echter niet voor alle wespen! De jonge koningin blijft in leven tijdens de winterperiode en zal in het voorjaar aan de bouw van een nieuw wespennest beginnen. Het is specifiek om deze reden, dat het erg belangrijk is om wespennesten te verwijderen. Zeker op de bouwplaats, waar straks wellicht mensen wonen of werken! Zou het wespennest niet verwijderd worden, dan keert de overlast volgend jaar terug.

Hulp bij een wespennest verwijderen
Zoals reeds beschreven werd is een wespennest verwijderen een lastige klus. Niet alleen moet het nest zelf verwijderd worden. Ook wil je er zeker van zijn dat alle wespen gedood worden. Professionele ongediertebestrijders beschikken over verschillende professionele hulpmiddelen, waarmee het verwijderen van een wespennest relatief eenvoudig wordt. Het gebruik van hitte en kou is onder ongedierteprofessionals populair. Voordeel hiervan, is dat de beestjes vaak in een keer gedood kunnen worden. Tegelijkertijd wordt het milieu niet onnodig zwaar belast. Ook niet onbelangrijk: ongedierteprofessionals beschikken over de beschermende kleding die benodigd is om de wespennesten te kunnen verwijderen.