Bestaande bouw (na-)isoleren met Isobooster zorgt voor een bewezen grotere energiebesparing dan (na-)isoleren met andere materialen. Isobooster zorgt voor ultiem wooncomfort in winter en zomer. Het is geschikt voor daken (hellend en plat), gevels en vloeren.

Isobooster wordt exclusief verkocht door leverancier PXA Nederland. Arthur Horeman is directeur van dit in Vleuten-De Meern gevestigde bedrijf. “Dankzij mond-tot-mondreclame weten ook steeds meer corporaties Isobooster te vinden. Het is dan ook ideaal voor (na-)isolatie van woningen, bijvoorbeeld op het moment dat een huurder een woning verlaat. Voor veel aannemers is dat een prettige manier, want niet elke aannemer is groot genoeg om volledige straten snel te isoleren.” 

Vakantiepark Zeeland-waarde Isobooster
De λ-waarde (lambda-waarde) van Isobooster is Lambdawaarde Isobooster 0,01672 W/mK. Dit cijfer geeft de mate van warmtegeleiding weer. Er gaat dus bijzonder weinig warmte verloren bij woningen die geïsoleerd zijn met Isobooster.

PXA voert zelf zelf geen isolatieprojecten uit, maar heeft wel contact met uitvoerders door heel Nederland. “Daar brengen we corporaties en andere vastgoedpartijen graag mee in contact.” Aannemers die nog geen ervaring hebben met het aanbrengen van Isobooster kunnen bij PXA Nederland terecht voor een uitgebreide instructie. 

De voordelen
Isobooster is een gepatenteerd isolatiemateriaal. “De buitenkant bestaat uit luchtkussenfolie dat ervoor zorgt dat de aluminiumfolie in het midden optimaal reflecteert en warmte en kou binnen- en buiten houdt. Het is dun en licht.” Bij het werken met Isobooster komen geen schadelijke stoffen vrij. “Het is net als andere materialen af te werken met brandvrije platen. Isobooster wordt geleverd op rollen en is er in verschillende diktes. “Het is getest door een gecertificeerd onderzoeksbedrijf en haalt alle voorgeschreven waarden.” 

Sceptisch
Aannemers die het voor het eerst zien, zijn vaak sceptisch. “Ze vinden het te dun, geloven niet dat het werkt. Ik laat dan altijd de cijfers zien van een groep van 60 woningen waarvan de ene helft werd uitgevoerd met Isobooster en de andere helft met een ander hoogwaardig isolatiemateriaal en laat recensies lezen van tevreden bewoners. Ik verkoop Isobooster inmiddels twaalf jaar en moet de eerste gerechtvaardigde klacht nog krijgen. Elke dag worden er in Nederland huizen geïsoleerd en na-geïsoleerd met Isobooster.” 

Meer weten?
Meer weten over de mogelijkheden van Isobooster? Arthur en zijn team komt zijn verhaal graag vertellen. Neem contact op via: www.pxanederland.nl of info@pxanederland.nl

Tekst: Sara Terburg

Testcase vakantiepark Zeeland
Horeman: “In Zeeland hebben we een prachtige testcase uitgevoerd. De helft van de woningen is geïsoleerd met Isobooster, de andere helft met PIR. Isobooster zorgt hier voor een 25 tot 50 procent lager energieverbruik dan de PIR-isolatie. Meer argumenten heb je niet nodig, toch?”

Scan de qr-code voor meer details over dit project

 

Wilhelminalaan 10k    3451 HJ Vleuten
T 030 6666 963