Je huis opnieuw indelen in 3 stappen

101

De indeling van ons huis en dan vooral van onze woonkamer bepaald voor een groot gedeelte de sfeer en gezelligheid in huis. Door te kiezen voor een praktische indeling, zul je merken dat het gevoel van je interieur ook volledig anders aanvoelt, dan wanneer het geheel ontzettend vol en druk is ingericht.

Het indelen van een woonkamer lijkt op het eerste oog eenvoudig, maar waar begin je? We hebben immers te maken met een flink aantal grote objecten, die in de meeste huiskamers niet in iedere hoek kunnen staan. Des te belangrijker is het dus hier goed over na te denken. Wil jij je huis opnieuw indelen, doe dat dan volgens deze 3 stappen en je zult merken dat het een stuk eenvoudiger gaat.

Begin met een schets van je woonkamer
Je zit er tijdens het opnieuw indelen van je huis natuurlijk niet op te wachten om je meubels verschillende keren door je woonkamer te slepen. Het is dus verstandig om een plattegrond van je woonkamer te maken, zodat je exact weet hoe groot deze is en wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens kun je de meubels op schaal uitknippen en zo op een a4tje eenvoudig schuiven in allerlei verschillende posities. Een andere optie, is het letterlijk markeren van de verschillende objecten op de vloer zelf. Let uiteraard wel op waar de stopcontacten en andere aansluitingen zitten. Heb je een nieuwbouwwoning, dan is de kans groot dat je nog een internet en televisieprovider moet zien te vinden en heb je ook nog geen energiecontract, dan is het tegenwoordig online vergelijken en een energiecontract afsluiten natuurlijk zo gebeurt.

Ontdek en vergelijk
Het indelen van een woonkamer kan soms uitdagender zijn, dan je aanvankelijk zult denken. Door zowel online inspiratie op te doen of eens een bezoekje te brengen aan de plaatselijke meubelboulevard, zal je merken dat je tot hele andere inzichten komt, waar je hoog waarschijnlijk zelf helemaal niet zo snel aan had gedacht. Deze vaak praktische tips kunnen je helpen je woonkamer niet alleen gezellig, maar ook praktisch in te delen. Vooral de positionering van de bank is in een interieur een alles bepalende factor. Het is immers het grootste object. Wel zo fijn dus, dat deze ook op de juiste plek staat, waar je niet alleen goed naar de televisie kunt kijken, maar er ook eenvoudig omheen kunt lopen en niet geheel onbelangrijk, kunt schoonmaken.

Vintage meubels zijn hot
Wanneer je begint, dan is het wellicht verstandig ook eens afscheid te nemen van oude meubels. Wanneer je het geheel namelijk te vol pakt met allerlei kleine meubels, dan zal dit optisch in het nadeel werken voor de grote van deze ruimte. Je kunt vaak beter kiezen voor enkele grote meubelstukken, dan voor tal van kleine items. Een goed voorbeeld is vaak de welbekende bijzettafeltjes. Vaak hebben we er één die dient als salontafel, maar ook één naast de bank. Uiteraard is een bijzettafeltje voor naast de bank ontzettend praktisch voor een kop thee, koffie of fris, maar of het noodzakelijk is, dat is natuurlijk een tweede. Door overbodige meubels te verwijderen, zal je merken dat het geheel een stuk ‘cleaner’ oogt, wat de gezelligheid van je interieur absoluut ten goede komt.