De Achterhoekse familie Verhoeve zit deze maand 160 jaar in het vak. Op 26 februari 2019 om precies te zijn. Begonnen als stratenmaker en anno 2019 is Verhoeve & Faber een florerend ingenieurs- en adviesbureau.

Na het afstoten van de aannemerstak van de Verhoeve Groep in 2011 is Sjoerd Verhoeve jr een nieuwe weg ingeslagen. Vanwege veranderende marktomstandigheden heeft de familie dat jaar het aannemingsbedrijf Verhoeve Groep verkocht. Met Bas Hunting runt Sjoerd Verhoeve onder de naam Verhoeve & Faber sinds 2014 in Doetinchem een ingenieurs- en adviesbureau dat onder meer betrokken is bij het ontwikkelen van particuliere bedrijvenlocaties in het land. Verhoeve & Faber adviseert verder MKB-bedrijven, overheden en GWW-aannemers (Grond-Weg en Waterbouw).

Bas Hunting & Sjoerd Verhoeve

Total Location Control
Op dit moment is Verhoeve & Faber – de naam is een begrip en daarom geherintroduceerd – betrokken bij de ontwikkeling van het immense saunacomplex Thermen Berendonck in Wijchen. Verder heeft Verhoeve & Faber voor álle 66 locaties van uitvaartorganisatie Monuta in kaart gebracht hoe de buitenterreinen er exact bij liggen. Vanuit dit project heeft het Doetinchemse ingenieursbureau een tool ontwikkeld voor het monitoren van buitenterreinen: Total Location Control (TLC). ‘Een unieke tool in onze wereld, waar bedrijven met meerdere locaties profijt van kunnen hebben. Er kan nu gestuurd worden op informatie in plaats van op intuïtie. Vorig jaar hebben we een Europese subsidie van 70.000 euro mogen ontvangen, vanwege deze innovatie’, stelt Sjoerd Verhoeve.

Voor overheden is Verhoeve & Faber eveneens actief. Zo wordt momenteel, in opdracht van de gemeente Duiven, de herinrichting van een deel van het dorp Groessen begeleid.

Ook de komende decennia zal Verhoeve & Faber opdrachtgevers van dienst blijven op de gebieden civiele techniek, milieu- en cultuurtechniek, geoservice, informatieservice, facilitaire diensten en detachering. Hét grote voordeel in gesprekken met opdrachtgevers is dat bij Sjoerd Verhoeve en Bas Hunting aannemersbloed door de aderen stroomt.

meer informatie:www.venf.com