Ingenieursbureau Evan Buytendijk 12,5 jaar

810

…met dank aan onze klanten, zonder hen niet deze mooie mijlpaal

IEB (Ingenieursbureau Evan Buytendijk) staat in de houtwereld bekend als dé kennispartner. De specialisten van het ingenieursbureau gaan verder dan advisering en certificeringen. Zij zijn een brede kennispartner voor wet- en regelgeving en diverse houttoepassingen in de houtbranche. “Onze opdrachtgevers hechten waarde aan praktische kennis op alle niveaus en vraagstukken. Zijn er bijvoorbeeld twijfels over de geleverde of toegepaste kwaliteit van hout bij een project, dan kan men ons inschakelen als onafhankelijk inspecteur.

Op 1 november 2019 bestaat IEB 12,5 jaar. Dit is een mijlpaal waar we erg trots op zijn. Evan Buytendijk begon zijn Ingenieursbureau uit passie voor hout. Duurzaam hout wel te verstaan. Hout is namelijk een geweldig bouwmateriaal. Het heeft een lange levensduur, het is van nature circulair, het zorgt voor CO2 opslag, daarnaast is het licht en sterk tegelijkertijd, het is goed te bewerken en verwerken en zo is de lijst met voordelen lang. Bouwen met hout is dé oplossing voor de stikstofcrisis. Hout is dankzij duurzaam beheerde bossen het enige materiaal dat nooit opraakt. FSC® en/of PEFC™ certificering van je bedrijf doe je voor een betere wereld.

Hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn toch wel de studiereizen naar Zweden welke het Ingenieursbureau jaarlijks organiseert. Zo ook afgelopen september nog. Met een gezelschap van 8 cursisten reisde Evan af naar Zweden voor een indrukwekkende cursus. Van boom tot plank wordt behandeld tijdens deze studiereis. Zo waren de cursisten getuige van het oogsten van bomen tot aan de verduurzaming van het Vurenhout. Nog een hoogtepunt van de afgelopen jaren waren de reizen naar Ivoorkust en Rusland voor audits in het kader van de EUTR. Tijdens deze reis werd het regenwoud bezocht en indrukwekkende houtzagerijen.