Keukenmontage makkelijk gemaakt met nieuwe schroef HECO-TOPIX-plus

209

Met een nieuwe, hoogwaardige keuken is een droom in vervulling gegaan voor een familie uit het Duitse Rottenburg. De familie wil zo lang mogelijk plezier hebben van de nieuwe keuken en hechtte daarom veel belang aan goede keukenmontage door een vakman. Omdat hij de nieuwe HECO-TOPIX-plus schroef gebruikte, is de kwaliteit zelfs in de kleinste details terug te vinden.

Veel mensen dromen van een eigen huis. Toch gaat deze droom vaak gepaard met een hoop stress. Veel werkzaamheden kan men zelf uitvoeren waardoor weekenden en avonden voor een lange tijd gevuld zijn. Zo ging het ook bij de huiseigenaar uit Rottenburg. Hij is geleerd timmerman die veel werk aan zijn huis zelf heeft gedaan: het storten van de vloerplaat, het leggen van riool- en kabelgoten, het bepleisteren van muren en het plaatsen van vloerbedekkingen en tegels. Ondanks zijn vaardigheid wilde de timmerman toch één ding uit handen geven: de keukenmontage. Een mooie, open keuken grenzend aan de woon- en eetkamer was de droom van de hele familie. ‘’Onze keuken is dagelijks in gebruik, het is echt het hart van ons huis en zou daarom over 25 jaar in net zo goede staat moeten zijn als bij de oplevering. Voor mij was het duidelijk dat ik hier een vakman voor nodig had’’, laat de timmerman weten.

HECO_keukenmontage-renovatie
Meubelmaker Hubert gebruikte voor de bevestiging van de keukenmeubelen het nieuwe product van HECO, de HECO-TOPIX-plus.

Tijd voor de opbouw
De keuken is u-vormig ingedeeld en open naar de woonkamer waardoor het mogelijk is te koken, maar ook met grote groepen te eten. Een afzuigkap boven de kookplaat is er niet. In plaats daarvan is er een afzuiging in de kookplaat geïntegreerd. Om de keuken een persoonlijk tintje te geven, voorzag de uitvoerende timmerman de panelen van eikenfineer passend bij de vloer. Het keukenontwerp is dus in harmonie met het woonkamerontwerp. Wat de huiseigenaar positief opviel bij de montage van de onderbouw: ‘

Het kostte de timmerman veel tijd om de corpus van de keuken precies uit te lijnen maar de montage ging razend snel. De olie kan zich zo straks gelijkmatig in de pan verdelen in plaats van dat ze zich op één plek verzamelt.’’ De basis voor grenzeloos lang kookplezier is hiermee gelegd.

HECO_keuken_schroeven-Montage
De HECO-TOPIX-plus is makkelijk te verwerken: probleemloos draait de meubelmaker de schroef boven zijn hoofd met slechts één hand in.

Tijd sparen met HECO-TOPIX-plus
Aangezien voor de hangende keukenkasten minder tijd voor het uitlijnen nodig was, ging de montage van deze meubels nog sneller. ‘’De kwaliteit van de HECO-TOPIX-plus-schroeven is uitstekend en het gebruik was in elk opzicht overtuigend’’, aldus timmerman Hubert Maier. ‘’Het bit past heel goed op de schroefkop, zodat men de accuschroevendraaier ook boven het hoofd gemakkelijk kan bedienen. Zelfs met één hand.’’ Hubert beschrijft daarmee het zogenoemde GripFit-Effect. De pasklare bit-vorm houdt de schroef mechanisch op het bit vast, wat zorgt voor een snellere montage en minder slijtage. De schroeven konden zelfs op moeilijke plekken worden ingeschroefd, zonder voorboren en zonder het risico dat het hout splijt waardoor het oppervlak beschadigt. Vooral bij montagepunten dichtbij randen was dit een groot voordeel.

Voldraad trekt bouwcomponenten samen
Verder profiteerde de timmerman tijdens de montage van de 16 millimeter dikke kastwanden van het ‘’MagicClose-effect’’. De gepatenteerde voldraad trekt de houten onderdelen spleetvrij samen zonder voorspannen. De voldraadschroef met variabele spoed heeft een groot voordeel ten opzichte van de traditionele deeldraadschroef: de schroefdraad van de HECO-TOPIX-plus is langer, wat voorkomt  dat de schroef doldraait. Zelfs korte schroeven met een afmeting van 4,0 x 30 millimeter trekken de onderdelen goed samen.

HECO_Kuechenbau_HECO-TOPIX-plus
Een fraai resultaat: De HECO-TOPIX-plus punt maakt voorboren overbodig. De gefreesde uitsparingen onder de schroefkop maken het mogelijk de schroeven platverzonken te monteren zonder dat het oppervlak afbladdert.

Plezier in je werk met HECO
Na enkele uren waren alle keukenkasten gemonteerd. De HECO-TOPIX-plus-schroeven hebben de expert zo positief overtuigd dat hij de schroeven bij toekomstige opdrachten ook weer zal gebruiken. Kwaliteit staat voor hem op de eerste plek. Net zoals voor de huiseigenaar, die blij is dat de kwaliteit zelfs tot in de kleinste details in zijn keuken terug te vinden is. Vermoedelijk zal de huiseigenaar de HECO-TOPIX-plus zelf ook snel testen.

Deze schroeven bestellen?Kijk op de website van HECO