Op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg maakt u bij Kieback&Peter kennis met een bijzondere innovatie:  het voorspellend regelsysteem Model Predictive Control (MPC 2.0). MPC 2.0 functioneert met wiskundige rekenmodellen en voorspellende algoritmes. Waarbij rekening is gehouden met de traagheid van gebouwen en de technische installaties. Naast real time waarden werkt MPC 2.0 met historische data en externe data, zoals het aantal verwachte bezoekers en klimaatvoorspellingen. Bovendien functioneert het regelsysteem met kunstmatige intelligentie (AI). Want de algoritmes van MPC 2.0 ontwikkelen zich continu door middel van machine learning. Zodat het regelsysteem meer en meer gewend raakt aan het gedrag van de gebruikers, het gebouw en de technische installaties van het gebouw.

Instelling van regelafsluiters real time op afstand
Tevens introduceert Kieback&Peter de integratie van Modbus in de MD15- en MD50-actuatoren voor regelafsluiters. Zo kan in combinatie met de eigen of andere merken regelventielen, het debiet bij verwarmings- en airco-installaties real time worden ingesteld. Zodat de hydraulische balans van een installatie eenvoudig vanachter een bureau kan worden ingeregeld. Ook temperatuurbeheer is mogelijk door de aansluiting van een temperatuursensor. De thermische output en energiemeting kunnen gemakkelijk worden geregistreerd.

Meer functies en tijdbesparing met nieuwe I/O-modules
Voor het ontvangen en controleren van data introduceert Kieback&Peter twee I/O-modules. Één voor analoge data en één voor digitale data. Beide I/O-modules zijn voorzien van handmatige/automatische draaischakelaars en led’s voor de indicatie van de status- en storingssignalen van alle in- en uitgangen. De data wordt overgedragen via de CAN-bus.

Deze modules bieden een aantal voordelen voor de installateur. Zoals de geïntegreerde manuele afwijking met noodfunctie op de uitgangen (dus te gebruiken zonder dat de DDC-controller actief is), label met benaming van de in- en uitgangen en steekklemmen i.p.v. schroefklemmen. Dit bespaart op installatietijd. De modules zijn geschikt voor DIN-rail montage.

Kieback&Peter: stand 255.