verhuizen-aanbouwen-verbouwen-bouweeneigenhuis

Stel: je bent uit je huis gegroeid. Misschien omdat je inmiddels een partner hebt, misschien omdat jij en je partner een kindje hebben gekregen, of misschien ben je gewoon toe aan wat meer ruimte. In eerste instantie denk je dan misschien dat je moet verhuizen, maar er is nog een andere optie. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een aanbouw aan je huis te laten zetten. In het artikel hieronder behandelen we de voor- en nadelen.

Voordat we beginnen met het opsommen van voor- en nadelen, is het misschien handig dat we eerst even kort uitleggen wat een aanbouw precies is. Het woord zegt het eigenlijk al. Een aanbouw is namelijk een ruimte die je aan je woning bouwt. Op deze manier kun je meer ruimte creëren in je woning.

De voordelen van een aanbouw
Er zijn flink wat bedrijven die een aanbouw voor je kunnen zetten. De Aanbouwexpert is er daar één van. Dit bedrijf zet een aanbouw van goede kwaliteit en vraagt daar een eerlijke prijs voor. Er zitten behoorlijk wat voordelen aan een aanbouw. De voornaamste is natuurlijk dat je niet hoeft te verhuizen. Je hoeft niet op zoek naar een nieuw huis en je hoeft niet je hele inboedel ergens anders heen te brengen. Een aanbouw heeft nog meer voordelen, die sommen we hier voor je op:

 • Niet verhuizen
 • Meer ruimte in je eigen huis die je zelf in kunt richten
 • Gemakkelijk te regelen
 • Goedkoper dan een nieuwe woning

De nadelen van een aanbouw
Natuurlijk heeft een aanbouw ook nadelen. Zo kost het natuurlijk wel wat geregel en ben je er ook wel een hoop geld aan kwijt. Om je een goed beeld te geven, sommen we ook een paar nadelen hieronder op:

 • Er wordt een tijdje gebouwd bij je aan huis
 • Het is een flinke uitgave
 • Je moet voldoende ruimte hebben voor een aanbouw

De voordelen van een verhuizing
Een verhuizing doe je niet zomaar, want het is een flinke stap. Je gaat op zoek naar een nieuwe woning. Als je nog tevreden bent met je woning is een verhuizing niet aan te raden, maar als je graag verandering zou zien, is het een goed plan om een verhuizing of aanbouw te overwegen. Ook een verhuizing heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo geeft een verhuizing een hoop nieuwe mogelijkheden. Ook van een verhuizing sommen we hieronder even de voor- en nadelen op:

 • Een nieuw huis, waar je alle nodige ruimte hebt
 • Je kunt op zoek naar je droomhuis
 • Met het geld van het huis dat je verkoopt, kun je een flink deel van de kosten dekken

De nadelen van een verhuizing
Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Dat is natuurlijk ook het geval bij een verhuizing. Om je ook hier een beeld van te geven, sommen we een aantal nadelen voor je op:

 • Je moet op zoek naar een nieuw huis
 • Verhuizen kan voor behoorlijk wat stress zorgen
 • Een nieuw huis kopen kan, ondanks de dekkende kosten van je vorige woning, erg duur zijn

Conclusie
De keuze tussen een verhuizing of het nemen van een aanbouw kan behoorlijk lastig zijn, daarom hopen we dat we je een beetje op weg hebben geholpen met dit artikel. Zowel een verhuizing als een aanbouw heeft voor- en nadelen en het is aan jou om te bedenken welke voor jou het zwaarst wegen. Maak een bewuste keuze, het gaat immers om de plek waar je moet leven en waar je je veilig en comfortabel hoort te voelen.