Laat een inbouw pelletkachel plaatsen in de woonkamer 

1625

Het verbouwen van een woonkamer start met het uitdenken van een gedegen plan. Kies je slechts voor een nieuwe indeling van de ruimte, vervang je de vloer en laat je daarbij direct vloerverwarming aanleggen, kies je wellicht voor het vernieuwen van de wandbekleding, enzovoorts.

Het zijn keuzes die vooraf gemaakt moeten worden; je wilt de woonkamer de komende jaren niet opnieuw aan moeten pakken om deze op je wensen aan te laten sluiten. Bij het renoveren van de woonkamer zou je het plaatsen van een inbouw pelletkachel kunnen overwegen. In het bijzonder, wanneer er zich al een schouw in de ruimte bevindt. 

De pelletkachel kun je in deze schouw laten plaatsen, waarmee de basis voor de afzuiging van vrijgekomen gassen en rook al bestaat. Het maakt dat het laten plaatsen van een pelletkachel in huis niet gepaard hoeft te gaan met een grondige verbouwing. In dit artikel lees je meer over het gebruik van een pelletkachel.  

Pelletkachels zijn er in verschillende modellen 
Bij de aanschaf van een inbouw pelletkachel heb je keuze uit verschillende modellen en formaten kachels. Zorg er niet alleen voor dat het formaat van de pelletkachel aansluit op het formaat van de schouw in je woning; kijk ook naar de warmteopbrengst ervan. De kachel moet groot genoeg zijn om de woonkamer te kunnen verwarmen. Zo kun je de cv-ketel uit laten staan! Over het algemeen is het rendement van een pelletkachel zeer goed; veel beter dan die van een authentieke houtkachel. Daar komt bij dat pelletkachels gebruiksvriendelijk zijn in hun gebruik en onderhoud. Het sjouwen met grote stapels hout is bij de keuze voor een inbouw pelletkachel niet meer nodig. Deze kachels werken op basis van pelletkorrels, welke je online bestelt of bij een bouwmarkt koopt. 

Verbranding van schone pelletkorrels 
Naast het feit dat het rendement van een ingebouwde pelletkachel hoger ligt dan die van een klassieke houtkachel, komen er bij deze pelletkachels minder schadelijke stoffen vrij. Hout voor de houtkachel kan vervuild of bijvoorbeeld erg vochtig zijn. In het bijzonder, wanneer je grote stapels houtblokken in een schuur of onder een overkapping bewaart. Het leidt niet alleen tot de ontwikkeling van schadelijke stoffen, maar ook tot een grote rookproductie. De pelletkorrels zijn voorzien van verschillende labels, wat een hoge kwaliteit hiervan garandeert. Wist je dat deze pelletkorrels gemaakt worden van zuiver houtafval? Het verzekert je van een hele schone verbranding.