Brigade Electronics B.V.

  358

  Postadres: Ambachtstraat 8
  Postcode: 7587 BW
  Plaats: de Lutte 

  Bezoekadres: Ambachtstraat 8
  Postcode: 7587 BW
  Plaats: de Lutte
  Provincie: Overijssel

  Telefoon: +31 541 53 18 01
  E-mail: info@brigade-electronics.com
  Website: www.brigade-electronics.com

  Drijvende kracht achter veiligheid over de hele wereld
  Chris Hanson-Abbott heeft Brigade Electronics in 1976 opgericht. Hij kreeg het idee voor het bedrijf toen hij op een straat in Tokio een vreemd gepiep hoorde aan de achterkant van een kleine vrachtwagen.

  Toentertijd had niemand buiten Japan zich nog beziggehouden met veiligheid bij achteruitrijdende voortuigen, maar in het Verenigd Koninkrijk was onlangs de Health & Safety at Work Act van kracht geworden en aangezien voertuigen betrokken waren bij een groot aantal dodelijk ongevallen, vond Chris dat het hoog tijd was voor verandering.

  Met hulp van de SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders, ofwel de Vereniging van fabrikanten van en dealers in motorvoertuigen) introduceerde Brigade zijn eerste achteruitrij-alarm op de beurs voor commerciële voertuigen in Londen in 1976. De reacties waren verdeeld. De pers was nieuwsgierig, maar de voertuigfabrikanten en de eigenaren van wagenparken waren minder gecharmeerd, en de beurs werd afgesloten zonder dat er één alarmsysteem was verkocht. Tot overmaat van ramp leidde de publiciteit ertoe dat het Ministerie van Vervoer meedeelde dat achteruitrij-alarmen in strijd waren met de voorschriften voor bouw en gebruik – en dus onwettig waren.

  Chris liet zich echter niet uit het veld slaan en zette zijn project om wegen en werkterreinen veiliger te maken voort. Hij plaatste vraagtekens bij de gangbare opvattingen van potentiële klanten en lobbyde onvermoeid bij de overheid om deze over te halen tot herziening van de voorschriften. Uiteindelijk wierpen zijn inzet en overtuiging vruchten af: men begon zijn visie serieus te nemen. Het duurde nog wel twee jaar voordat Brigade het eerste alarmsysteem verkocht, aan een voornaam Brits busbedrijf, en nog vele jaren voordat de kwestie van veiligheid bij achteruitrijdende voertuigen in al zijn facetten aangepakt werd in de context van arbeidsomstandigheden. Tegenwoordig worden veiligheidssystemen algemeen als noodzakelijk beschouwd voor bedrijfsvoertuigen en machines en deze ontwikkeling heeft ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld in het redden van mensenlevens.

  Door de ervaring en kennis die we sinds die begintijd hebben opgedaan begrijpen we bij Brigade als geen ander de industrie en de problemen waar klanten voor staan.

  Brigade liep en loopt nog steeds voorop in de branche, of het nu gaat om baanbrekende nieuwe producten of het betreden van nieuwe markten over de hele wereld en om die markten van informatie te voorzien.

  De oorspronkelijke visie is onveranderd: wegen en werkterreinen veiliger maken voor iedereen.