Tonzon

  459
  tonzon-solar-energie-zonnepanelen

  Postadres: Ir. Schiffstraat 220
  Postcode: 7547 RD
  Plaats: Enschede

  Bezoekadres: Ir. Schiffstraat 220
  Postcode: 7547 RD
  Plaats: Enschede
  Provincie: Overijssel

  Telefoon: +3153-433 23 91
  E-mail: info@tonzon.nl
  Website: www.tonzon.nl

  Innovatief isolatiemateriaal, volledig opvouwbaar

  TONZON is de uitvinder van een isolatietechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van lucht die overal aanwezig is. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Zij hebben als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. TONZON is in Nederland met het Thermoskussen vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie, maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles.

  TONZON Thermoskussens isoleren op een unieke en effectieve manier. De Thermoskussens blokkeren de warmtestraling naar de kruipruimte. De enige manier waarop de warmte door de kussens heen kan dringen, is via geleiding door de lucht. Omdat de warmte van boven komt, ontstaat in de kussens een thermische gelaagdheid zoals in een boiler, bovenin is het warm en naar onder toe wordt het langzaam kouder. De warmte wordt daardoor maar moeilijk overgebracht op de onderkant van de Thermoskussens. Die onderkant op zijn beurt draagt de warmte maar heel moeilijk over op de luchtlaag onder de kussens. Omdat de kussens zijn afgesloten kan kruipruimteventilatie de thermische gelaagdheid in de kussens niet verstoren. Wanneer ’s avonds de thermostaat wordt teruggedraaid, komt de warmte uit de kussen weer terug in de vloer. Vloeren met TONZON isolatie warmen daardoor sneller op, worden warmer en koelen veel langzamer af.

  Het opmerkelijke effect van de Thermoskussens wordt ook gemerkt in nieuwe woningen waarvan de vloer bij de bouw al is geïsoleerd met EPS. Vaak is men ondanks de bestaande isolatie nog niet tevreden met het wooncomfort. Soms is de woning in een echt strenge winter moeilijk te verwarmen. Omdat TONZON de uitstraling van de onderkant van de vloer wegneemt, stopt de afkoeling. Men komt beneden in een warmer huis en de woning is snel opgewarmd. Mensen met vloerverwarming merken op: “de vloer wordt nu warm op plekken waar deze voorheen helemaal niet warm werd”. Deze reactie komt van een mevrouw uit een nieuw huis met EPS vloerisolatie Rc = 3,5. Vaak krijgen mensen met vloerverwarming het advies om de verwarming gewoon aan te laten, dag en nacht. Met TONZON vloerisolatie kan de vloerverwarming eindelijk goed geregeld worden. Een reactie “’s avonds om 9 uur zet ik de verwarming terug, de vloer blijft warm tot ik naar bed ga en is de volgende ochtend in een mum van tijd weer opgewarmd.

  Door de andere techniek is de comfortverbetering en de energiebesparing groter dan bij andere vloerisolatiesystemen. De TONZON techniek bestaat al sinds 1980 en heeft bewezen over een zeer lange levensduur te beschikken. De uitvoering geschiedt via een netwerk van vertrouwde TONZON installateurs. Regel jouw vrijblijvende offerte via www.tonzon.nl .