Weikhoplex

  298

  Postadres: Infanteriestraat 3
  Postcode: 5363 VW
  Plaats: Velp

  Bezoekadres: Infanteriestraat 3
  Postcode: 5363 VW
  Plaats: Velp
  Provincie: Noord-Brabant

  Telefoon: 024–2001100
  E-mail: info@weikhoplex.nl
  Website: www.weikhoplex.nl

  Over Weikhoplex
  Weikhoplex uit Groesbeek is gespecialiseerd in duurzame, onderhoudsvrije profielen voor dak en gevel. Deze krachtige profielen van gelamineerd kunsthars zijn onbrandbaar, licht van gewicht en vormen een uitstekend alternatief voor traditionele dakbedekkingen zoals golfplaten en stalen dakpannen. Alle profielen zijn snel te verwerken en worden geleverd met 30 jaar garantie op materiaal en 10 jaar op kleurechtheid.

  Hoe het allemaal begon…
  Jan Weijers en Piet Schouwenburg zijn de oprichters van Weikhoplex en geen onbekenden in de hellende dakenbranche. Beide heren staan bekend om hun passie voor dakbedekking én specifieke kennis van innovatieve, duurzame profielen. Jan Weijers – van huis uit dakdekker – is de financieel directeur van Weikhoplex. Daarnaast is hij nog steeds betrokken bij Weijerseikhout: het dakdekkersbedrijf dat hij jarenlang runde. Piet Schouwenburg is partner van Weikhoplex. Hij is al decennialang in de markt actief en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend.

  Toen Jan Weijers voor het eerst in aanraking kwam met deze nieuwe generatie dak- en gevelprofielen werd hij direct enthousiast. “Omdat we vanuit de dakenbranche bekend zijn met het asbestprobleem, trok het direct mijn aandacht. Wij verbaasden ons erover dat dit materiaal in Europa nog niet bekend was. In China en Zuid-Amerika wordt dit type gevel- en dakprofielen van gelamineerd kunststof namelijk veelvuldig en naar volle tevredenheid toegepast.”

  De introductie van deze duurzame profielen in Nederland heeft alles te maken met de asbestproblematiek op daken. Jan Weijers: “Onze Weikhoplex-profielen zijn vanwege het uiterlijk en de kwaliteit voor vele toepassingen geschikt, zelfs op daken van (huur)woningen. Ze bieden echter vooral uitkomst voor de vervanging van asbesthoudende golfplaten waar Nederland nog vol mee ligt.