MCS Verhuursoftware demonstreert e-Urenregistratie Machinist-App tijdens Matexpo

80

Nu de marges in de verhuursector krimpen, stijgt de vraag van verhuurbedrijven om hun interne processen te digitaliseren om zodoende het verhuurproces te stroomlijnen en kosten te verlagen. Veel bedrijven die gekwalificeerde machinisten met hun materieel leveren, zijn nog steeds afhankelijk van de omslachtige wekelijkse verwerking van papieren urenstaten, dit is inefficiënt en een veelvoorkomend knelpunt in de verhuursector.

Softwarespecialist MCS Rental Software heeft daarom een nieuwe e-Urenregistratie-App ontwikkeld waarmee verhuurbedrijven snel de daadwerkelijk gewerkte uren ontvangen. Deze gegevens worden direct digitaal vanaf het mobiele apparaat van de machinist gestuurd naar het verhuurbedrijf. Digitale urenregistraties bieden een eenvoudige manier voor machinisten om makkelijk, snel en nauwkeurig informatie in te voeren, en de gegevens worden vlekkeloos verwerkt in de factuur naar de klant.

Nick Thomson, Directeur verkoop bij MCS Rental Software, licht toe,

“Door in een keer een juiste factuur te sturen, hoeven jouw klanten geen twijfels meer te hebben over hun facturen en vermijd je onnodige vertragingen bij de betalingen. Digitale urenregistratie voor machinisten elimineert fouten, zoals van ontbrekende handtekeningen tot onnauwkeurigheden door onleesbare handschriften, en bieden het verhuurbedrijf een soepel, professioneel facturatieproces dat de klantrelatie versterkt.”

De e-Urenregistratie Machinist-App werkt goed samen met de materieelplanningfunctie binnen MCS-rm-software, waardoor verhuurbedrijven complexe patronen in ploegendiensten kunnen beheren. De verhuurmanager kan ploegendienstroosters makkelijk voor het team inplannen en deze snel aanpassen aan eventuele last-minute wijzigingen of klantwensen.

Nick Thomson, vervolgt,

“Veel verhuurbedrijven sturen hun ploegendienstroosters per e-mails naar hun personeel, wat een traag en tijdrovend proces is. Voor bedrijven die met veel ploegendiensten werken, zijn de gebruikelijke acceptatie- of afwijzingsberichten onoverzichtelijk en leiden tot fouten, met name in het geval van last-minute wijzigingen.

Als materieel en roosters efficiënt zijn opgezet in de materieelplanner, is het eenvoudig om machinisten hun dienst via hun mobieltje aan te bieden. Via de e-Urenregistratie-App op de mobieltjes kunnen machinisten met slecht één druk op de knop het werk accepteren of weigeren. Dit betekent dat ploegendienstroosters snel worden verzonden en dat de bevestigingen van werknemers makkelijk en probleemloos zijn.”

Bezoekers aan MatExpo 2021 kunnen de MCS-rm verhuursoftware op stand 114 in actie zien en de reeks mobiele apps, waaronder de e-Urenregistratie-App. Verhuurbedrijven kunnen ook contact opnemen via www.mcsrentalsoftware.com/nl om een demo afspraak te maken.