Niets is leuker dan genieten van een groene omgeving in je eigen tuin. Als je net begint met tuinieren of meer groen wilt toevoegen aan je tuin, zijn er duizenden mogelijkheden om uit te kiezen. In dit artikel vertellen we je enkele eenvoudige manieren om meer groen aan te leggen in je tuin en creatief te zijn met verschillende planten. Of je nu een kleine ruimte hebt of een grote tuin, er is altijd een manier om groen aan te leggen!

Begin met een plan
Maak een schets van je tuin en noteer welke planten je wilt toevoegen en waar je ze wilt plaatsen. Houd rekening met de hoeveelheid zonlicht en water die elke plant nodig heeft en plaats planten op de juiste plekken in je tuin. Op die manier zorg je ervoor dat alle planten voldoende aandacht en verzorging krijgen. Zie je door de bomen het groen niet meer? Kies dan voor tuinaanleg Dordrecht en laat je helpen door professionele hoveniers.

Creëer een verticale tuin
Heb je een kleine tuin of beperkte ruimte? Maak dan een verticale tuin! Er zijn veel manieren om een verticale tuin te maken, zoals het gebruik van plantenzakken, pallets of bloempotten die aan de muur kunnen worden opgehangen. Door een verticale tuin te maken, kun je naast een heerlijke tuinset, ook meer planten toevoegen zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt.

Kies planten die weinig onderhoud nodig hebben
Als je geen groene vingers hebt of gewoon niet veel tijd hebt om je tuin te onderhouden, kies dan voor planten die weinig onderhoud nodig hebben. Sommige planten zijn gemakkelijker te verzorgen dan andere. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten, cactussen of lavendel. Ze hebben weinig water nodig en zijn minder kwetsbaar voor ziektes en plagen.

Maak een mini-moestuin
Niets is lekkerder dan verse groenten uit eigen tuin. Als je meer groen wilt aanleggen, kun je kiezen voor een mini-moestuin. Kies plantjes als tomaten, basilicum, en zelfs paprika’s die goed tot hun recht komen in kleine potten of bakken. Op deze manier kun je gemakkelijk groenten uit eigen tuin kweken en genieten van de smaak van verse producten.

Kies voor een mix van planten
Door een mix van verschillende planten te gebruiken, krijg je een veel leuker effect in je tuin. Combineer bijvoorbeeld bloemen met groenblijvende planten en kies planten die op verschillende tijdstippen bloeien. Zo heb je het hele jaar door kleur in je tuin en ontdek je steeds nieuwe bloemen.

Er zijn zoveel manieren om je tuin groener te maken, of je nu een grote tuin hebt of een balkon. Zelfs als je geen groene vingers hebt, zijn er planten die je gemakkelijk kunt onderhouden. Door creatief te zijn en verschillende planten te combineren, kun je binnen no-time een  groen paradijsje creëren in je eigen tuin. Veel succes!