‘Meer inzicht in tape-aanbod’

94

Door het enorme marktaanbod aan afplaktapes ziet de schilder vaak door de bomen het bos niet meer. De firma Kip schept helderheid door haar bestaande aanbod overzichtelijk te rangschikken in drie kwaliteitsranges.

Washi tape staat in de schildersbranche bekend als hoogkwalitatieve, sterke afplaktape, gemaakt van 100 procent Japans papier. “Omdat washi geen beschermde naam is, proberen vele tapefabrikanten commercieel een graantje mee te pikken. Ze brengen goedkope afplaktapes op de markt en noemen het washi, terwijl het van ander papier is gemaakt. Zo wordt de schilder op het verkeerde been gezet”, zegt Barry Schoneveld, verkoopmanager van Kip in de Benelux. “Als Kip willen wij het eerlijke verhaal vertellen dat niet alle fineline tapes automatisch washi tapes zijn met die kwalitatieve eigenschappen. Om het verschil tussen reguliere afplaktape en washi tape duidelijk te maken, bieden we ons bestaande aanbod daarom voortaan overzichtelijk in drie categorieën aan. Dan weet de vakman meteen wat hij koopt.” 

„We noemen dit MASKING TAPE TOTAAL: het schilderstape assortiment van A tot Z“ vult Marketing Manager Maurice Magis aan. „De volgende 3 categorieën bieden wij binnen dit programma aan waarbij iedere schilderstape een eigen herkenbare kleur heeft: beige, blauw of geel“. 

• MASKING-TEC® Schilderstape Crêpe
De eerste categorie is Kip® MASKING-.TEC®: de traditionele, licht gekrepte tape met goede kleefkracht.

Papier: Gecrêpt papier
Kleur tape: Beige
Inzettijd: Dagen
Toepassingen: Voor afwerkzaamheden van korte duur, voornamelijk binnen.

• SMOOTH-TEC® Schilderstape Glad
Daarnaast biedt Kip de categorie SMOOTH-TEC®. Een masking tape voor bijna alle afplakwerkzaamheden en perfecte resultaten. Uiterst glad en UV-bestendig, daarom zeer geschikt voor een langdurige inzet binnen- en buitenshuis.

Papier: Licht gecrêpt tot glad papier
Kleur tape: Blauw
Inzettijd: Weken
Toepassingen: Het allround talent voor bijna alle afdekwerkzaamheden

• WASHI-TEC® Schilderstape Gold
Kip WASHI-TEC® is gemaakt van 100 procent Japans papier. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn in Japan een erekwestie. Eeuwenoude traditie en moderne techniek gaan hier hand in hand. De tapes worden versterkt met extra lange JINZOKEI® vezels. Hierdoor zijn deze tapes erg dun, plooibaar en tegelijkertijd extreem scheurvast en stabiel.  Dit maakt – zowel binnen als buiten – een precieze applicatie op gladde en licht gestructureerde oppervlakken mogelijk en voorkomt het onderlopen van de verf. 

Het resultaat: messcherpe verflijnen.
Papier: Zeer glad, dun en sterk Japans papier met JINZOKEI® vezels
Kleur tape: Geel
Inzettijd: Maanden
Toepassingen: Voor de scherpste verflijnen

Schilderstapes uit de ene categorie zijn niet per definitie beter dan tapes uit de andere twee categorieën. De inzetduur, de locatie (binnen of buiten), de ondergrond, de toepassing en de uiteindelijke voorkeur van de schilder bepalen uiteindelijk het juiste product.