De stikstofproblematiek krijgt steeds meer aandacht als onderdeel van de milieuproblematiek en heeft zware gevolgen voor zowel constructie als landbouw. Voor deze problematiek biedt Merlo nu hun groenste machine als antwoord: de generation zero eWorker!  

Merlo – Innovators by tradition. De voortdurende zoektocht naar specifieke innovatieve oplossingen en technologieën, om aan de behoeften van de klanten te voldoen, heeft Merlo S.p.A. geleid tot de creatie van een exclusief gamma verreikers met kleine afmetingen en met respect voor het milieu omdat ze voor 100% aangedreven worden door elektrische batterijen. Dit gamma vernieuwende machines vormt een nieuw startpunt binnen het technologisch onderzoek van de Merlo groep.

Generation Zero. Generatie “Zero” is een zeer vernieuwend concept dat een ommekeer wil teweegbrengen binnen de wereld van verreikers. De eWorker is de eerste volledig elektrische machine. Hij is de voorloper van een generatie producten met steeds groenere en sterkere technologie. Generation Zero staat voor 0 uitstoot – 0 geluid – 0 brandstofverbruik. 

Duurzaamheid boven. Het nieuwe gamma wil de impact op het milieu verminderen en het rijcomfort de wendbaarheid en de prestaties verbeteren. Daarom heeft Merlo zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van dit product qua onderzoek als qua productiviteit. De nieuwe machines worden intern geproduceerd dankzij de ontwikkeling van een productiesysteem dat geïntegreerd is in een hoogtechnologisch, digitaal en op maat gemaakt platform. Met de lancering van Generatie Zero is Merlo klaar om een nieuwe hoofdstuk te schrijven in haar lange geschiedenis van vernieuwing. Merlo wil graag een duurzame, toekomstgerichte denk- en werkwijze promoten, met respect voor de natuur.

Best in class. De eWorker heeft al tal van prijzen gewonnen, waaronder de Compasso d’Oro (2022), DLR Grand Prix Matériel (2021), EIMA Segnalazione Tecnica (2021), Samoter Innovation Award (2020), en vele andere prijzen.

Een compacte doch krachtige machine. De eWorker weegt net geen 5 ton, kan tot 25km/u rijden en lift een gewicht tot maximum 2.500kg. De Merlo eWorker is vanaf de basis nieuw ontworpen. Op die manier kon de machine zo efficiënt mogelijk rondom de elektrische tractie worden geconstrueerd. De loodzuuraccu is een zeer bewuste keuze, om de simpele reden dat deze duizenden euro’s goedkoper is dan een Lithium-ion-accu. Niet onbelangrijk als je bedenkt dat de eWorker een makkelijk wisselbare batterij heeft, uniek in zijn categorie! De batterijpak van liefst 46kWh biedt een grote autonomie van ongeveer 8u. Opladen duurt tussen de 8-9 uur.  Hierdoor kan de eWorker heel efficiënt en met sterke prestaties ononderbroken één of meerdere werkcyclussen voltooien en kan bijvoorbeeld groene stroom uit zonnepanelen geladen worden terwijl de machine werkt.

Het nieuwe gamma elektrische modellen is ideaal voor werk in krappe ruimtes zoals stallen, opslagplaatsen, loodsen, industrie en ondergrondse omgevingen. Tractiecapaciteit, zelfs off-road, stond voorop tijdens het ontwerp. Hierdoor kan de klant vlot werken in vb. gemeenschappen, boerderijen, bouwwerkzaamheden of afvalverwerking.

Meer weten?
Contacteer ons via info@delille.be of vind jouw dichtstbijzijnde distributeur / atelier agréé terug op www.delille.nl of www.merlobenelux.com.