Duurzame zand- en grindwinning gecertificeerd

Eind 2019 heeft Teunesen Zand en Grint B.V. uit Heijen voor al haar zand- en grindwinningen het gouden CSC-certificaat ontvangen. Teunesen is de eerste zand- en grindproducent die volledig CSC-goud gecertificeerd is.

De Concrete Sustainability Council (CSC) zet zich wereldwijd in voor de verduurzaming van de betonketen. Het CSC-keurmerk garandeert dat de winning en productie van de grondstoffen voor beton aantoonbaar op een duurzame wijze plaatsvindt.

Teunesen heeft al meer dan een halve eeuw ervaring met het duurzaam winnen en produceren van industriezand en grind. Er wordt schoon geproduceerd, met weinig tot geen uitstoot van CO2 en stikstof. Alle installaties werken op elektrische energie.

De zand- en grindprojecten dragen bij aan een prettige en veilige leefomgeving en aan betere bescherming tegen hoogwater. De biodiversiteit (flora en Fauna) in de projecten wordt aantoonbaar vergroot.

Door deze jarenlange werkwijze heeft Teunesen al diverse prachtige natuur- en recreatiegebieden gerealiseerd met ruimte voor mens en natuur.