Negen nominaties voor de VSK Awards 2022

127

Negen installatienoviteiten zijn genomineerd voor de VSK Awards 2022. De tweejaarlijkse installatieprijzen worden op de openingsdag van de grootste installatievakbeurs van Nederland uitgereikt. De VSK wordt van 17 tot en met 20 mei gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Deelnemers aan de vakbeurs VSK konden de afgelopen periode hun noviteiten voorleggen aan een achtkoppige vakjury, onder leiding van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra. Alle inzendingen zijn beoordeeld op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement. De nominaties zijn vandaag bekend gemaakt op 8 februari, de dag dat de vijftigste editie van VSK eigenlijk had moeten starten. Vanwege de coronapandemie is de vakbeurs verplaatst naar 17 tot en met 20 mei.

“Duurzame techniek écht marktrijp”
Nederland is klaar om volle bak te verduurzamen. De jury constateert dat veel fabrikanten de urgentie van de klimaatambities onderschrijven. “Er wordt veel samengewerkt in de keten. Daarnaast wordt er goed nagedacht over hoe productvernieuwingen een directe rol kunnen spelen in energiebesparing, CO2-reductie, verbetering van het binnenklimaat en het ondersteunen van de vakmensen die het allemaal moeten realiseren.” Het grote tekort aan goede vakmensen om de energietransitie mogelijk te maken, baart de jury daarbij wel grote zorgen.

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie

  • Energie uit damwanden van Nathan
  • PVT-warmtepomp van Triple Solar
  • Warmtepomp Vincent van Itho Daalderop

Categorie Gezond en Comfort

  • Binnenluchtkwaliteitssensor Sense van Renson
  • Balansventilatietoestel HRU 400 QuattroZone van Itho Daalderop
  • Warmtepomp ComfoClime en Thermal Shield van Zehnder

Categorie Installateurszaken

  • Ventilatiedakdoorvoer Ventus van Ubbink
  • Perssysteem FlowFit van Geberit
  • Opbergsysteem ProClick van Sortimo Nederland

Stemmen op de publieksfavoriet
Naast de juryprijzen wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Installerend Nederland stemt via www.vsk.nl/genomineerd op de persoonlijk favoriet.

VSK: al 50 jaar midden in de installatiebranche
De VSK is door de coronabeperkingen verschoven van februari naar mei. Niettemin kan de Jaarbeurs melden dat de beursvloer voor het overgrote deel gevuld is. “Dat zegt wat over hoe de installatiebranche op dit moment in ontwikkeling is”, zegt projectmanager Joyce van de Hoef namens de Jaarbeurs. De VSK wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Dit betekent dat de tweejaarlijkse vakbeurs in 2022 haar vijftigjarig jubileum viert. De registratie voor de VSK is inmiddels geopend. Inschrijven kan via www.vsk.nl. De beurs vindt plaats van 17 tot en met 20 mei in de Jaarbeurs in Utrecht.