Hoge zichtbaarheid, duurzaamheid en een groot aantal connectiviteitsfuncties in zes schermformaten

Panasonic heeft zijn nieuwe EQ2-serie professionele 4K LCD-schermen aangekondigd. De EQ2-serie biedt een hoge zichtbaarheid en duurzaamheid alsmede een groot aantal handige connectiviteitsfuncties in zes schermformaten (86/75/65/55/50/43-inch) en komt daarmee tegemoet aan de steeds breder wordende behoeften in bedrijfsgebouwen en klaslokalen.

Met een helderheid van 500 cd/m² en panelen met een hoge waaswaarde om de weerkaatste schittering van fel licht te onderdrukken, is de EQ2-serie ideaal voor vergaderruimten, klaslokalen en open ruimten zoals recepties en winkelcentra. De mogelijkheid om het scherm in portret- of landschapsmodus te plaatsen, de kantelhoek tot 20 graden (TBD) en een ononderbroken werking van 18 uur, maken de schermen ook perfect geschikt voor informatieweergave.

De EQ2-serie ondersteunt de Intel® SDM (Smart Display Module) specificatiesleuf, die kan worden gebruikt met de receiver board-versie van Panasonic’s draadloze presentatiesysteem PressIT, of optionele terminal boards zoals 12G-SDI en DIGITAL LINK. Er is ook ingebouwde whiteboard-functionaliteit voorzien om aantekeningen op het scherm te maken en in en uit te zoomen met behulp van een muis.

USB-apparaten kunnen op het display worden aangesloten via een USB Type-A kabel en worden bediend met een PC die op de EQ2 is aangesloten via de USB Type-C poort. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld ideaal voor een eenvoudige en snelle start van videoconferenties. Als een camera of luidsprekertelefoon permanent op het display is aangesloten, kan een gebruiker gewoon zijn pc aansluiten en onmiddellijk alle apparaten bedienen om de vergadering te starten.

Voor ultieme flexibiliteit zijn de displays uitgerust met HDMI (x 3), PC en USB Type-C video-ingangsaansluitingen. LAN- of seriële besturing is mogelijk, en gelijktijdige besturing en batchbeheer kunnen via het netwerk worden uitgevoerd. De displays ondersteunen LAN-bediening met AMX of Crestron Connected™. De serie ondersteunt ook Screen Transfer, waarmee een pc content kan streamen naar maximaal 64 displays die zijn aangesloten met een bekabeld LAN.

De displays zullen vanaf juni stapsgewijs op de markt gebracht worden.