Ontwikkeld als een betrouwbare en compacte krachtpatser, staat de G3500 X-TRA klaar om zijn debuut te maken. Tegelijkertijd is een comfortabele en veilige werkomgeving gecreëerd met een eenvoudige en nauwkeurige bediening. De gloednieuwe kniklader biedt aannemers, verhuurbedrijven en overheden de flexibiliteit die ze nodig hebben om de klus te klaren binnen een betrouwbaar tijdschema.

Compacte krachtpatser
Vanwege het feit dat bouwplaatsen vaak erg smal zijn en er niet veel ruimte is om te werken, hebben klanten de vraag naar een wendbare wiellader met een smalle wielbasis die zware lasten kan tillen en vervoeren. De G3500 X-TRA onderscheidt zich door een hoge kiplast (4.100 kg) in vergelijking met zijn eigen gewicht (3.700 kg). Afhankelijk van de bandenkeuze heeft de wiellader een breedte tussen 134 en 165 centimeter. De hoogte is minder dan 2,27 meter, dus smalle en lage doorgangen zijn geen probleem en hierdoor kan de machine ook binnen worden gebruikt.

Om de juiste prestaties en een efficiënt brandstofverbruik te garanderen, wordt de G3500
X-TRA aangedreven door een nieuwe 48,5 kW / 66 pk-dieselmotor van Kubota. De motor is uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en is voorbereid op de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren. Of het nu gaat om het transporteren van grote hoeveelheden ladingen of ruwe werkzaamheden, de hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive-besturing (Bosch Rexroth) en 100% schakelbare vergrendeling op beide, 14 tons assen, voorkomt dat de machine grip verliest – zelfs op losse grond. Met een rijsnelheid van 30 km / h kunnen klanten snel van de ene bouwplaats naar de andere rijden of in een mum van tijd materialen vervoeren.

Multifunctionele machine
Deze compacte wiellader kan worden gebruikt in hoogbouw, bij wegwerkzaamheden en voor ondergronds werk. De machine presenteert zichzelf als een veelzijdige assistent op locaties met beperkte ruimte. Een breed scala aan werktuigen transformeert de G3500 X-TRA in een multifunctionele machine. Bevestig palletvorken en de G3500 X-TRA zal complete pallets met klinkers vervoeren of barrières verplaatsen. Verander het werktuig voor een veegmachine en houd bouwplaatsen schoon en opgeruimd. Of gebruik een sneeuwschuif tijdens het winterseizoen om wegen, fietspaden en trottoirs vrij van sneeuw te houden. Door het juiste werktuig te kiezen, is het mogelijk om de G3500 X-TRA aan alle werkzaamheden aan te passen en de machine het hele jaar door te gebruiken.

Eersteklas comfort voor de machinist
De ruime cabine van de nieuwe G3500 X-TRA werd opnieuw ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en een nieuwe, moderne uitstraling. Machinisten wordt een comfortabele en veilige werkomgeving geboden met goed zicht voor efficiënte uitvoering van de werkzaamheden. Nieuwe functies zijn onder meer een volledig verstelbare stuurkolom en een, luxe, luchtgeveerde stoel. Alle noodzakelijke informatie (olietemperatuur, regeneratie, enz.) kan tijdens het werk gemakkelijk worden afgelezen vanaf een centraal Lcd-scherm. Tijdens het gebruik van de joystick kan de machinist zijn arm op een ergonomisch gevormde armsteun laten rusten. De compacte kniklader is standaard uitgerust met een, EU-gecertificeerd, veiligheidsdak en kan optioneel worden uitgebreid tot een full-option cabine.

Eenvoudig onderhoud en de juiste service
Onderhoud aan de G3500 X-TRA is eenvoudig uit te voeren omdat de onderhoudspunten goed te bereiken zijn. Filters, hydraulisch systeem en de motor zijn vrij toegankelijk via de gemakkelijk te openen motorkap, kantelbare cabine of andere servicepanelen. Dit zorgt ervoor dat dagelijkse controles en onderhoud snel en op een veilige manier kunnen worden uitgevoerd.

Bij TOBROCO-GIANT bieden we ondersteuning, service en hoogwaardige onderdelen om de investering van klanten in GIANT-machines te beschermen. Samen met een uitgebreid netwerk van toegewijde dealers staan we klaar om ervoor te zorgen dat machines op de best mogelijke manier presteren. Dit verhoogt de productiviteit en resulteert in een nog beter rendement op uw investering.

Technische specificaties G3500 X-TRA

Motorvermogen 48.5kW/66 PK
Bedrijfsgewicht 3,700 kg
Hefkracht 3,225 kg
Kiplast 4,100 kg
Hefhoogte 2,656 mm

Foto 1: De nieuwe G3500 X-TRA
Foto 2: De compacte wiellader is een multifunctionele machine
Foto 3: De G3500 X-TRA met veiligheidsdak

Voor meer informatie, bezoek: www.tobroco-giant.com

Of neem contact op met:

Evert van den Broek
Marketing and Communicatie
Tel: +31 (0)13- 72 00 200
Email: e.vdbroek@tobroco.nl

 

 

 

Bedrijfspagina Tobroco-Giant