Afbeelding
Offsite-logo-prefab-vakbeurs-bouw

54events lanceert congres OFFSITE International

bouw
54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie en de bouw- en vastgoedgerelateerde vakbeurzen PREFAB en RENOVATIE, organiseert komend najaar in Den Bosch de eerste editie van OFFSITE International, een nieuw internationaal congres in het kader van industrieel en modulair bouwen en renoveren.
De lancering volgt op de succesvolle eerste editie van PREFAB, de 3-daagse vakbeurs met eenzelfde thematiek, in oktober van 2019. Sander Braam, product development manager bij 54events: “Die vakbeurs werd met zoveel enthousiasme ontvangen, dat de oprichting van een internationale congresvariant niet uit mocht blijven.”
Nieuwe realiteit Het succes bevestigde hem in zijn overtuiging dat offsite bouwen en renoveren geen trend is, maar de nieuwe realiteit. Met als vruchtbare voedingsbodem een combinatie van verschijnselen als hoge faalkosten, krapte op de arbeidsmarkt, de voordelen van flexibel bouwen en de verplichting om dit vanaf 2021 energieneutraal te doen en natuurlijk de bouwopgave zélf.
Onvermijdelijke evolutie Een nieuwe realiteit dus, die zich bovendien op het gebruikelijke speelveld van haar organisator. “Alle evenementen van 54events gaan over de energietransitie”, aldus Braam. “Die is niet te stoppen, sterker nog, die zal zich na de huidige lockdown weer op volle snelheid manifesteren. Offsiteis dus onmiskenbaar een onvermijdelijke evolutie.
Kennis en impact vergroten Met de oprichting van OFFSITE International wil 54events de kennis over en de zakelijke impact van industrieel en modulair bouwen vergroten. Braam: “Digitalisering, circulariteit en pre-fabricage winnen in rap tempo terrein en de bouwwereld wordt steeds internationaler. OFFSITE International kijkt vooruit, naar de nieuwe wereld. Koplopers vertellen er hun verhaal en dat kan zeer inspireren.”
Internationale line-up Het congres vindt plaats tijdens de Nationale Energie Week, op dinsdag 6 oktober in congrescentrum 1931 in Den Bosch, en vormt gelijk de kick-off van de beurs PREFAB. Deelnemers krijgen er een geheel Engelstalige line-up van experts en innovators voorgeschoteld. Met onder meer:
  • Jan Mischke, partner bij McKinsey (Zurich, Zwitserland) - over het rapport ‘Modulair construction: From Projects to products’
  • Jerker Lessing, director R&D bij BoKlok (Malmö, Zweden) - over de insteek van modulaire bouw en de unieke samenwerking tussen Skanska en Ikea
  • Claudio Del Pero, manager van Heart Project (Milaan, Italië) - over de belangrijke rol van industrialisatie binnen het Europese Heart Project
  • Berry Hendriks, founder bij CyBe Construction - over de rol van 3D-concrete printen voor de internationale bouw
  • Furio Barzon, oprichter en CEO van Green Prefab en Modular Task Force - over de rol van modulaire bouw wereldwijd en de kansen die het biedt
Meer informatie Meer informatie over OFFSITE International staat op www.offsiteinternational.com. Daar zijn ook de tickets te koop, te beginnen met 100 stuks tegen het early-bird tarief van € 245,-.
Meer weten Neem contact op met Sander Braam: sander@54events.nl of +31(0)294-745070.