|
| woningen, projectontwikkeling-dehoefwest-sminkvastgoed-nieuwbouw-huisbouwen|De Hoef wonen 2-vastgoed-bouwproject-bouwontwikkeling

Smink Vastgoed, Van Wijnen en Portaal bouwen 267 woningen in De Hoef-West

bouw
Smink Vastgoed, Van Wijnen en Portaal gaan 267 woningen bouwen in De Hoef-West in Amersfoort. Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen de drie partijen.
Smink Vastgoed heeft twee kantoorpanden aan de Computerweg 12 en de Printerweg 6-8 overgenomen van beleggingsmaatschappij M-SEVEN. De panden zijn nu in gebruik door verschillende bedrijven. Na afloop van de huurcontracten worden beide kantoren gesloopt. De start van de woningbouw is gepland in 2025, de oplevering ruim een jaar later.
Van Wijnen ontwikkelt en bouwt een nieuw kantoor en twee woongebouwen met 267 woningen. Daarvan zijn er 95 in de sociale huur. Die woningen worden kant en klaar afgenomen door woningcorporatie Portaal. Het ontwerp van de gehele nieuwbouw is van het Amersfoortse bureau AG NOVA architecten.
Sociale huurwoningen De appartementen in de sociale huur hebben een woonoppervlak tussen de 50 en 75 vierkante meter groot en hebben twee of drie kamers. Vastgoedmanager Wibo Douwstra van Portaal is blij met deze kans om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. “We weten allemaal dat Amersfoort zit te springen om betaalbare huizen. De wachtlijst voor sociale-huurwoningen is lang. Amersfoort heeft niet voor niets een Deltaplan wonen. Er moeten elk jaar duizend nieuwe woningen worden gebouwd om de woningnood in de stad terug te dringen. Dit project is dan een heel mooie bijdrage.”
Hij is blij met de samenwerking met Smink Vastgoed en Van Wijnen: “Portaal gelooft in de samenwerking met marktpartijen om te komen tot een product dat aansluit bij de behoefte van diverse doelgroepen. In de samenwerking met zowel Van Wijnen als Smink Vastgoed is Portaal verzekerd van veel kennis en kunde om van dit project een succes te maken,” aldus Douwstra.

Vrije sector De overige 172 appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Dit worden ook 2- en 3-kamer appartementen die variëren tussen de 50 en 82 vierkante meter. 54 appartementen vallen in het segment ‘middeldure huur’. Maarten Reeze, ontwikkelmanager bij Van Wijnen: “Met deze ontwikkeling spelen we in op de grote vraag naar middeldure huurwoningen. We creëren we een plek voor onder andere starters, jonge gezinnen en senioren die zich op deze locatie, dicht bij het centrum en station Amersfoort Schothorst kunnen vestigen.”
Henk Bakker, commercieel manager bij Van Wijnen: “We zijn blij dat we bij mogen dragen aan de transformatie van De Hoef-West. Dankzij de snelle samenwerking met de betrokken partijen konden we overgaan tot deze verwerving en blijven we actief op diverse locaties in Amersfoort.”
Werken, leren én wonen AG NOVA architecten werkt al sinds 2005 aan de vernieuwing van kantoorgebied De Hoef. De afgelopen jaren heeft het Amersfoortse architectenbureau diverse onderwijsgebouwen vormgegeven van SOMT University op de Hoef en bijgedragen aan de gebiedsvisie. Directeur Jeroen Osendarp: “Het is geweldig om op deze markante plek te werken aan een nieuw hoofdstuk voor De Hoef, de transformatie naar een stadswijk waar wordt gewerkt, geleerd én gewoond.”
Met 2.500 nieuwe woningen, 5.000 arbeidsplaatsen en ruimte voor onderwijs krijgt het gebied een fraaie, stedelijke uitstraling, met veel appartementen in midden- en hoogbouw. Voor jongeren, ouderen, starters en voor gezinnen. Een levendige wijk, overdag en ‘s avonds.
|