Afbeelding
mobilephone, construction, photo-bouw

Mobiele bereikbaarheid in de bouw

bouw
Na de crisis komt alles weer wat meer op gang en dan blijven de bouwwerkzaamheden ook niet liggen. Nieuwe bedrijfspanden, nieuwe woningen, renovaties, alles gaat weer volop beginnen. Natuurlijk moeten we nog wel rekening houden met de 1,5 meter afstand, maar dat is goed te doen als je met zijn allen op een groot terrein aan het werk bent.
Maar het kan dan ook lastig zijn dat je door alle herrie elkaar niet zo even kunt roepen of verstaan. Daarom is het goed om te zorgen dat je goed bereikbaar bent via je mobiel. Je kunt elkaar dan even een berichtje sturen of even bellen. Maar hoe zorg jij nou dat je goed bereikbaar bent?
Een goede telefoon oplader is ook belangrijk Stel er is wat aan de hand tijdens de bouw, je moet iemand bereiken of je moet even wat opzoeken, dan is het fijn wanneer je bereik goed is. Wat voor abonnement heb je? Vaak zit hem daar het probleem niet in. Maar waar je wel vaker tegenaan loopt, is dat je batterij leeg is. Je hebt vaak je mobiel netwerk aan en dan is je telefoon de hele dag contact aan het maken met de masten om je gegevens binnen te halen. Door continu te synchroniseren gaat de batterij sneller leeg. Daarom zou een powerbank een goede optie kunnen zijn zodat je je telefoon tussendoor ook op kunt laden en binnen de bouw altijd bereikbaar bent.
Veiligheid in de bouw staat voorop! Het belangrijkste is dat je iedere dag je werkzaamheden veilig uit kunt voeren. Goede kleding, een helm, handschoenen, oorbeschermers en nog veel meer. Zorg ook voor een goede bereikbaarheid zodat je tussendoor navraag kunt doen bijv. voor de levering van spullen. Als jij een hoge functie hebt binnen de bouwplaats dan is het wel fijn als je alles goed op orde hebt en dus kunt bellen/ iets op kunt zoeken wanneer het nodig is.