Afbeelding
keramische-tegels-verbouwen-bouwmagazine

Keramische tegels - 10 feiten die u moet weten voordat u ze koopt

bouw
Vloeren van keramische tegels zijn geschikt voor praktisch elk type ruimte. Ze zijn perfect voor ruimtes met veel verkeer, zoals een gang, keuken, badkamer of woonkamer. Betegelde wanden zijn op hun beurt een indrukwekkende decoratie van de keuken of badkamer. Het is echter belangrijk welke tegels u kiest voor een specifieke plaats en wat hun parameters zullen zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen het juiste type tegels te kiezen en hun parameters te leren kennen.
Keramische tegels voor muren Tegels kiezen voor muren is vooral een kwestie van smaak. Op zo’n plek zijn de technische parameters niet zo belangrijk als op de vloer. Belangrijker is de grootte van tegels, hun kleur en ontwerp.
1. Decoraties Tegels op de muren creëren interessante oppervlakken, ze kunnen worden gerangschikt door een paar verschillende kleuren en patronen samen te stellen. Als u op zoek bent naar een idee voor een originele decoratieve wand, dan is het de moeite waard om gebruik te maken van de collecties die fabrikanten aanbieden, waaronder basistegels en bijpassende wanddecoraties zoals inzetstukken en smalle stroken. Deze oplossing wordt aanbevolen voor zowel kleine als grote ruimtes.
2. Mozaïek Het is een soort bekleding die er erg indrukwekkend uitziet. Het glanst subtiel, decoreert prachtig en, wat heel belangrijk is, is perfect geschikt voor het afwerken van planken, nissen, diverse kasten, waarvan er nooit teveel zijn in kleine interieurs. Mozaïek kan ook worden gebruikt in ruime bad salons - het is perfect voor het scheiden van zones, het leggen van decoratieve stroken of het afwerken van ronde oppervlakken.
3. Grootformaat tegels Deze type is momenteel het meest populaire type tegel en type keramiek vloer. Voor wanden wordt steeds vaker gekozen voor de formaten 60 × 60 cm of 75 × 75 cm. Dergelijke tegels creëren rustige, uniforme oppervlakken, vooral wanneer ze bijna naadloos zijn gerangschikt (u kunt meer over het onderwerp lezen in dit artikel). Ze zijn meestal verkrijgbaar in gedempte kleuren en motieven die hout, steen of beton imiteren, dus ze zijn een geweldig alternatief voor liefhebbers van deze materialen. Grote tegels zien er beter uit in ruime interieurs - als we ze van een afstand bekijken, worden de voegen nog minder zichtbaar en is het effect dus perfecter. In kleine keukens of badkamers moet je ervoor zorgen dat de muur niet te klein is voor grote formaten (vermijd de situatie dat er één grote tegel zal zijn en slechts één smalle strook van een andere).