|
| verhuisdozen-verhuizen-|verhuisdozen-verhuizen-

Trend: als makelaar of projectontwikkelaar de verhuizing voor de consument regelen

bouw
Een nieuw concept op de woningmarkt heeft in Belgiƫ veel succes. Consumenten kunnen daar bij het kopen van een nieuwe woning meteen de hele verhuizing door de makelaar laten regelen. Een soortgelijke rol kan ook door projectontwikkelaars op zich genomen worden. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn, voordat het concept ook in Nederland voet aan de grond krijgt. Voor de toekomstige bewoner van een nieuwbouwpand scheelt het veel zorgen. Hij hoeft zich immers niet bezig te houden met zaken als verhuisdozen kopen, abonnementen afsluiten, enzovoort. De uitvoerende partij pikt er een mooi extra graantje door mee.
Eenvoudig concept Het nieuwe verhuisconcept is een idee van drie jonge Vlaamse ondernemers. Ze kwamen tot de conclusie dat makelaars en projectontwikkelaars vaak de vraag kregen of men ook de verhuizing voor de toekomstige bewoner van een pand kon regelen. Die gedachte werd gecombineerd met het verdienmodel van prijsvergelijkers, zoals we die ook in Nederland kennen. Het zijn de bedrijven die het overstappen naar een andere leverancier van bijvoorbeeld energie, telefonie of verzekeringen voor je regelen. Die bedrijven ontvangen een provisie van de leveranciers voor het aanbrengen van een nieuwe klant. Een projectontwikkelaar kan natuurlijk hetzelfde traject volgen. In Belgiƫ zijn grote organisaties binnen de vastgoedmarkt in het nieuwe concept gestapt en dat is een veelbelovende ontwikkeling.
Ontzorgen Voor de kopers van een nieuwe woning komt er vaak heel wat kijken bij het traject dat volgt zodra de sleutel van het pand is overhandigd. Er moet van alles geregeld worden en dat zijn in veel gevallen zaken waarmee je weinig ervaring hebt. Het is dan natuurlijk erg fijn als een bedrijf je met raad en daad terzijde staat en je volledig weet te ontzorgen. Zo kan men bijvoorbeeld op zoek gaan naar het voordeligste verhuisbedrijf, zodat je zelf de benodigde verhuismaterialen niet hoeft te regelen. Ook kan met hetzelfde gemak ook de voordeligste aanbieder van elektriciteit in het nieuwe pand worden gecontracteerd.
Voordelen Voor de consument biedt het concept veel voordelen. Men hoeft zelf niets meer te regelen en tegelijk is men verzekerd van de laagst mogelijke kosten. Het is juist die combinatie die velen over de streep zal kunnen trekken. Immers, het is fijn om te weten dat zaken goed geregeld worden en dat je er bovendien minder geld aan kwijt zult zijn dan wanneer je alles zelf zou regelen.
|