bron:Rittal GmbH & Co. KG
bron:Rittal GmbH & Co. KG ict-infrastructuur-koelsystemen-stulz-rittal-

Rittal en STULZ: pioniers worden partners

bouw

Rittal en STULZ hebben aangekondigd dat ze per direct een wereldwijd partnerschap aangaan voor de levering op maat van de infrastructuur, advies, ondersteuning en diensten op het gebied van datacenters. Klanten zullen profiteren van one-stop IT-infrastructuuroplossingen en van een uitgebreid portfolio van premium- en precisiekoelsystemen voor middelgrote en grote datacenters.


Herborn/Hamburg, 23 maart 2021 – Rittal, de toonaangevende leverancier van industriële behuizingen en IT-infrastructuur, en STULZ, de toonaangevende specialist voor datacenterkoelsystemen, zijn met onmiddellijke ingang een wereldwijd partnerschap aangegaan. Als gevolg hiervan zullen de twee erkende pioniers beter zijn uitgerust om klanten end-to-end, op maat gemaakte oplossingen aan te bieden. Het brede IT-infrastructuurportfolio van Rittal wordt nu gecombineerd met krachtige vloeistofgebaseerde koelmachines met gesloten circuit, producten voor vrije koeling, side chillers en indoor chillers van STULZ. De bijdrage van Rittal omvat IT-behuizingen, IT-koelunits en IT-voedingsoplossingen, evenals software voor datacenterbeheer en IT-systeembewaking.


Het gezamenlijke aanbod strekt zich ook uit tot wereldwijde ondersteuning en andere diensten voor de hele levenscyclus van de IT-infrastructuur. Het resultaat: datacenteroplossingen die toekomstbestendig zijn en waarvoor de investering beschermd is. Bovendien kunnen klanten zeker zijn van transparante TCO-analyse, hoge beschikbaarheid en gedegen beveiliging.


De vraag naar one-stop-datacenteroplossingen groeit. De IT-industrie evolueert snel, met nieuwe technologieën en toepassingen zoals 5G, machine learning en digitale tweelingen, in combinatie met het toenemende gebruik van videoconferenties en e-commerce. Daarom moeten bedrijven hun IT-infrastructuur in een steeds hoger tempo upgraden en uitbreiden. Ze hebben oplossingen nodig die snel kunnen worden geïmplementeerd, voldoen aan hoge internationale kwaliteits- en beveiligingsnormen en kunnen worden afgestemd op hun specifieke vereisten. Dit is precies wat Rittal en STULZ kunnen leveren, als innovators en mondiale spelers met een lange en succesvolle staat van dienst.


Toekomstbestendige IT op basis van samenwerking De samenwerking biedt een ruime keuze aan koelopties in combinatie met de mogelijkheid om complexe IT-middelen snel en flexibel te installeren en uit te breiden. De precisiekoelingsoplossingen, waaronder vrije koeling en adiabatische technologie van STULZ, passen perfect bij de modulaire structuur van het nieuwe Rittal RiMatrix Next Generation (NG) platform. IT-beslissers kiezen en combineren racks, koelunits, voedingssystemen en IT-monitoring- en beveiligingselementen voor een oplossing op maat. De open architectuur van RiMatrix NG zorgt, in combinatie met het gedeelde advies-, ondersteunings- en serviceaanbod, dat antwoorden beschikbaar zijn voor alle mogelijke IT-scenario’s, nu en in de toekomst. Dit loopt van individuele racks of containeroplossingen, via centrale datacenters en distributed edge-datacenters, tot uiterst schaalbare co-locatie-, cloud- en hyperscale datacenters.


“Rittal en STULZ zijn allebei familiebedrijven, toegewijd aan innovatie en klantgerichtheid”, zegt prof. Friedhelm Loh, eigenaar en CEO van de Friedhelm Loh Group. “Samen kunnen we onze klanten een nog groter portfolio van flexibele, end-to-end-datacenteroplossingen bieden.”


“In samenwerking met Rittal zorgen we voor een snelle, betrouwbare implementatie van IT-systemen, gesterkt door een wendbare, wereldwijde serviceorganisatie met aanwezigheid in meer dan 120 landen”, benadrukt Jürgen STULZ, Managing Director van STULZ GmbH.


 
 
bedrijfspagina Stulz