Afbeelding
woninginrichting-huisisolatie

Tips en tricks voor het moderniseren van je woning

bouw
Is je woning wel eens aan een upgrade toe? Het is altijd een goed idee om je huis van tijd tot tijd te moderniseren! Zo blijft je woning eigentijds, kun je er comfortabeler in wonen én verhoog je de waarde. Er zijn verschillende manieren voor het modern maken van je huis. We zetten er een aantal voor je op een rij!
Je woning isoleren Isoleren, isoleren en nog eens isoleren: het is vandaag de dag een belangrijk thema. En dat is niet gek: met de juiste isolatie draag je een steentje bij aan het milieu en verlaag je je energiekosten. Zorg daarom dat je de verschillende onderdelen van je woning isoleert: het dak, de muren en gevel, de vloer en de kruipruimte. PIR isolatie is een uitstekende keuze, bestaande uit licht en stevig materiaal met een hoge isolatiewaarde. Er zijn verschillende diktes om uit te kiezen, te beginnen met PIR isolatie 20mm. Het kan per locatie voor de isolatie verschillen wat de juiste keuze is. Eén ding is zeker: met het isoleren van je woning maak je een slimme, toekomstgerichte keuze.
Domotica in huis halen Heb je al eens gehoord van het woord domotica? Dit betreft huisautomatisering en gaat om het toepassen van automatiseringen van processen in en rond je huis. Zogenoemde smart homes passen absoluut in een eigentijds beeld. Er zijn steeds meer domotica toepassingen die je in huis kunt halen. Denk aan deuren, verlichting en gordijnen om op afstand te besturen. Ook de slimme deurbel is in opkomst, waarbij je vanuit een andere locatie kunt zien wie er aanbelt. Of ga voor een slimme koelkast, waarbij je bijvoorbeeld de temperatuur kunt instellen via je telefoon. En wist je dat er al koelkasten te vinden zijn met een ingebouwde camera, om in de supermarkt te kunnen bekijken welke producten je nodig hebt?
Uiterlijk van je woning moderniseren Het uiterlijk van je woning speelt een belangrijke rol in de moderne uitstraling, zowel binnen- als buitenshuis. Misschien zijn je kozijnen bijvoorbeeld eens aan een nieuwe look toe. Je kunt het ook groots aanpakken, door een ouderwetse achtergevel te vervangen voor een strakke stalen pui. Aan de binnenkant van de woning kun je denken aan een nieuwe trap, mocht deze er al lang in zitten. Ga ook de muren en de vloeren na en geef ze waar nodig een moderne upgrade: ze vormen immers een belangrijke basis in je woning. Zo is oud tapijt op de bovenverdieping niet echt meer van deze tijd: je kunt beter gaan voor stijlvol hout of zelfs stoer beton. Deze aanpassingen voorzien je woning absoluut van een frisse en moderne uitstraling, die weer een lange tijd meegaat!