|
| |

Krachtig trio: nieuwe accu-boorschroefmachines van Metabo

bouw
  • Bijzonder krachtig met een borstelloze motor
  • Geïntegreerde Anti-Kick-Back-functie: geen terugslag van de machine als het gereedschap blokkeert
  • Perfect uitgebalanceerd door de verbeterde ergonomie van de greep
Al het goede komt in drieën. Dat zijn in dit geval de 3 nieuwe en bijzonder krachtige accu-boorschroefmachines van Metabo. „Onze nieuwe accu-boorschroefmachines vallen op door hun meer dan voortreffelijke prestaties“, zegt Alexander Mnerinsky, productmanager bij Metabo. Het trio – bestaande uit de accu-boorschroefmachine BS 18 LTX BL (Q) I, de accu-klopboormachine SB 18 LTX BL (Q) I en de accu-tapmachine GB 18 LTX BL Q I – is dankzij de borstelloze motoren bijzonder krachtig en efficiënt.
Sneller schroeven indraaien De nieuwe accu-boorschroefmachines zijn op dit moment de meeste efficiënte in hun klasse. Zo voeren ze ook taken uit waarvoor bijzonder veel kracht en volharding is vereist, bijvoorbeeld bij de dakisolatie. „Als het gaat om de beste combinatie van vermogen en looptijd adviseren wij de LiHD-accu-pack van Metabo met een capaciteit van 10.0 Ah“, zegt Mnerinsky. De 3 machines hebben een verbeterde behuizing en zijn daardoor bijzonder robuust. Bovendien zijn ze optimaal uitgebalanceerd, hebben een volledig rubberen greep en liggen daardoor in iedere werkhouding prettig in de hand.
Voor iedere toepassing de passende accu-boorschroefmachine „In de houtbouw bijvoorbeeld, is het heel belangrijk dat de schroeven exact lijnend verzonken worden“, weet Mnerinsky. „Daarvoor heeft de accu-boorschroefmachine een gevoelige schakelaar.“ Met deze gevoelige schakelaar kan de gebruiker het toerental exact regelen en draait de schroeven zo gecontroleerd in het materiaal. Voor werkzaamheden in metselwerk is de accu-klopboormachine SB 18 LTX BL (Q) I met klopfunctie de juiste keuze. Wie schroefdraad in metaal wil draaien, kiest voor de accu-tapmachine GB 18 LTX BL Q I, want die beschikt over een unieke, gepatenteerde tapfunctie. Alle 3 machines zijn verkrijgbaar met het Metabo Quick-systeem; zo kunnen de gereedschapopname en het gereedschap binnen een paar seconden worden verwisseld.
Veilig bij terugslag Zoveel kracht zou zo maar een ramp kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld als het gereedschap in het materiaal vast blijft zitten. De daardoor ontstane terugslag kan de gebruiker met een evengrote kracht treffen. Daarom zijn de nieuwe accu-boorschroefmachines van Metabo uitgevoerd met een doordachte Anti-Kick-Back-functie. „Onze nieuwe accu-boorschroefmachines zijn voorzien van speciale sensoren. De machine merkt het direct als deze kantelt“, vertelt Mnerinsky. Bij een terugslag stop de machine onmiddellijk en beschermt zo de gebruiker.
De 3 nieuwe accu-boorschroefmachines zijn met hun krachtige borstelloze motoren onderdeel van het 18 Volt-systeem bij Metabo, dat op dit moment uit meer dan 100 machines bestaat. Bovendien zijn ze een aanvulling op het fabrikanten overkoepelende accusysteem CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS zijn op dit moment ca. 230 machines van 23 verschillende fabrikanten uitwisselbaar met elkaar en kunnen naar believen met elkaar gecombineerd worden.

Technische gegevens in één oogopslag
  BS 18 LTX BL (Q) I SB 18 LTX BL (Q) I GB 18 LTX BL Q I
Accu-spanning 18 Volt 18 Volt 18 Volt
Max. koppel zacht 65 Nm 65 Nm 65 Nm
Max. koppel hard 130 Nm 130 Nm 130 Nm
Nullasttoerentallen 0 - 550/0 - 2.000 omw/min 0 - 550/0 - 2.000 omw/min 0 - 550/0 - 2.000 omw/min
Spanwijdte van boorhouder 1,5 - 13 1,5 - 13 1,5 - 13
Boordiameter in staal 13 mm 13 mm 13 mm
Boordiameter in zacht hout 68 mm 68 mm 68 mm
Boordiameter
Metselwerk
- 16 mm -
Schroefdraaddiameter - - M 12 (1/2“ UNC/UNF)
|