Afbeelding
gehoorbescherming-coolsafety-gehoor-bouwmagazine-

Duurzame gehoorbescherming wordt steeds belangrijker

bouw
Gehoorbescherming is van enorm belang als je gehoorschade wilt voorkomen. Wist je dat gehoorschade in lawaaiige omgevingen een van de meest voorkomende beroepsziekten is van Nederland? In een lawaaiige omgeving is het daarom van essentieel belang om goede gehoorbescherming te dragen. Gehoorbescherming is verplicht als geluiden hoger zijn dan 85 decibel. Binnen gehoorbescherming kan de drager kiezen voor oordoppen of juist voor oorkappen. Dit is geheel afhankelijk van de situatie. 
We merken dat 2/5e van alle werknemers een verkeerde keuze maakt als het om persoonlijke beschermingsmiddelen gaat, als gevolg dat je gehoor alsnog kan beschadigen. Sinds 2016 wordt schadelijk lawaai officieel gezien als een onomkeerbaar gevaar voor de gezondheid. Tegenwoordig wordt duurzaamheid als een belangrijk onderdeel gezien in het dagelijks leven, ook op de werkvloer en ook binnen gehoorbescherming. Er zijn verschillende producten die hierop inspelen. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare oordoppen of oorkappen die voor een langere tijd mee gaan.
De Crescendo Heavy Industry zijn perfecte gehoorbeschermers voor mijnwerkers, bouwvakkers en steenhouwers. Deze duurzame oordoppen van Crescendo zijn herbruikbaar en hebben een universele pasvorm. Deze oordoppen hebben een dempend effect van 25 decibel en daarmee kunnen dragers maximaal acht uur lang in lawaaiige omgeving werken met een maximaal geluidsniveau van 110 dB.
Naast het feit dat oorkappen heel lang mee gaan, wordt duurzaamheid ook vanuit een multifunctioneel perspectief bekeken. Zo kun je tegenwoordig gehoorbescherming gebruiken als communicatiemiddel. De Hellberg Xstream is een elektronische oorkap met bluetooth en een ingebouwd communicatiesysteem. Met de ingebouwde microfoon kan je makkelijk communiceren met je collega’s op de bouwplaats. Afhankelijk van jouw werksituatie, kies je voor oordoppen of juist voor oorkappen. We zien dat oorkappen niet voor iedere situatie geschikt zijn, maar oordoppen weer juist wel.
Tegenwoordig zien we ook duurzaamheid terugkomen op festivals, de festival oordoppen zijn universeel en makkelijk om te spoelen met afwasmiddel.
Wil jij meer weten over duurzaamheid en gehoorbescherming? Of wil jij advies over de juiste gehoorbescherming? Laat het ons vandaag nog weten!
Je kan contact met ons opnemen via onderstaande gegevens: Website: CoolSafety E-mail: info@coolsafety.nl Telefoonnummer: 0333030831
 
Alle berichten van Coolsafety op de bedrijfspagina