Afbeelding
panasonic, camera, software, plug-in

Open i-PRO MULTI-AI System benut de kracht van de nieuwste AI-beveiligingsapps

bouw
Kostenefficiënte integratie van AI in een bestaande CCTV-infrastructuur en vereenvoudigd, intuïtief beheer op basis van edge analytics
Panasonic presenteert vandaag het i-PRO Multi-AI System, dat de nieuwste generatie Panasonic AI-camera’s en -toepassingen naadloos integreert in een bestaande CCTV-infrastructuur. Met de gratis plug-in software kunnen gebruikers de AI-analytics van meerdere i-PRO-camera’s eenvoudig beheren, naast hun bestaande Video Management System (VMS). Hierdoor ontstaat een snellere, efficiëntere en nauwkeurigere AI-beveiligingsoplossing, die geen concessies doet aan de beeldkwaliteit of netwerkprestaties.
Het i-PRO Multi-AI System, dat vandaag wordt geïntroduceerd op het gezamenlijke LinkedIn Live online event van Panasonic en Genetec, is reeds volledig geïntegreerd met de nieuwste versie van het Genetec Security Center (V5.10.1) en met het VMS Video Insight. In combinatie met de nieuwste AI-camera’s uit de i-PRO S en de X-serie en de gratis AI-beveiligingstoepassingen ontstaat zo een nieuw, AI-gedreven beveiligingsecosysteem.
Dit systeem maakt gebruik van i-PRO AI-camera’s met edge analytics en plug-ins aan de server- en clientzijde van het Video Management System. Het i-PRO Multi-AI System legt de Best Shot-beelden en metadata vast en filtert deze met behulp van de deep learning-algoritmes van de AI-camera, waardoor zeer nauwkeurige analyses mogelijk worden. Deze krachtige gegevens op basis van AI kunnen worden gebruikt voor detectie en waarschuwing, toezicht op zwarte lijsten en snelle zoekresultaten na een gebeurtenis. Kortom: een CCTV-infrastructuur met meer mogelijkheden.
Met gratis AI-apps Het Multi-AI System is te gebruiken met de bestaande, in eigen huis ontwikkelde i-PRO AI-toepassingen zoals AI-VMD en AI Privacy Guard, én met de drie nieuwste AI-toepassingen: AI Face, AI People en AI Vehicle Detection. Met al deze toepassingen kan de gebruiker snel en eenvoudig beeldmateriaal doorzoeken op basis van metadata. Daarmee is de oplossing perfect voor stadstoezicht en openbare veiligheid.
Met AI Face Detection is zeer nauwkeurige gezichtsherkenning mogelijk. Deze toepassing werkt zelfs in omgevingen met weinig licht of tegenlicht en bij gezichten met maskers - een bijzonder actueel probleem tijdens de huidige pandemie.
AI People detecteert de onderscheidende kenmerken van gezichten en kleding en categoriseert deze naar geslacht, leeftijd en kledingkleur. Deze gedetailleerde informatie is vervolgens te doorzoeken om mensen gemakkelijk te kunnen identificeren.
AI Vehicle Detection kan kenmerken van voertuigen, zoals type en kleur, detecteren en classificeren. Daarnaast is deze reeks standaard uitgerust met een functie voor de classificatie van geluiden die door externe microfoons worden opgepikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan claxons, geweerschoten, geschreeuw of brekend glas. Zo gaat deze AI verder dan het strikt visuele.
“Met de introductie van het i-PRO Multi-AI System naast onze bestaande AI-camera’s en -applicaties ontstaat een krachtig nieuw AI-gedreven beveiligingsecosysteem waarmee bedrijven hun CCTV-infrastructuur naar een hoger niveau kunnen tillen,” aldus Gerard Figols, Head of Security Solutions bij Panasonic Business Europe. “En omdat deze systemen al compatibel zijn met de meest verkochte VMS-systemen van derden zoals Genetec, kan iedereen kostenefficiënt en eenvoudig meegaan in de trend richting AI binnen de beveiligingswereld.”
Ga voor meer informatie over het i-PRO Multi-AI Systeem naar:https://business.panasonic.co.uk/security-solutions/multi-ai-system-with-i-pro-applications