Afbeelding

Simpele renovatie tips

bouw
Je huis renoveren? Lees deze tips! Je huis renoveren hoeft niet heel moeilijk te zijn. Misschien ben je uitgekeken op je interieur of de inrichting van je woning of wil je iets vervangen. Een houten jaloezie kan jouw huidige gordijnen bijvoorbeeld perfect vervangen en de uitstraling van de ruimte een echte boost geven. Wij hebben enkele simpele renovatie tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je al een heel eind komt. Lees snel verder!
Ga voor sfeervolle raambekleding Kies voor sfeervolle raambekleding en ga bijvoorbeeld voor jaloezieën op maat. Jaloezieën zijn een sfeervolle toevoeging aan je interieur en ogen tegelijkertijd vrij stoer. Je kunt je ruimte hiermee weer een frisse look geven en spelen met lichtinval. Een voordeel van deze raambekleding is dat het zowel mooi is als lang meegaat, omdat het materiaal vrij sterk is.
Maak een verlichtingsplan Als je een goed verlichtingsplan maakt, kun je jouw interieur ook van diverse kanten belichten en zo een geheel nieuwe sfeer in je woning creëren. Kies voor een grote staande lamp of ga voor LED lampen met diverse kleuren. Het voordeel van goede verlichting plaatsen is dat het weinig tijd kost en het veel voor je woning kan doen.
Kies voor een andere indeling Je kunt ook voor een geheel andere indeling van je interieur kiezen. Zet je bank eens op een andere plek of verplaats de eettafel eens naar het midden van de woonkamer als deze hier nog niet staat. Je zal zien dat de ruimte gelijk weer fris zal ogen. Je kunt natuurlijk ook je muren van een nieuw kleurtje voorzien. Dit werkt net zo goed.
Voeg een vloerkleed toe Voeg eens een vloerkleed toe in je woning. Je hebt verschillende soorten vloerkleden voor vrijwel iedere woonstijl. Als je jouw woning een nieuwe en frisse look wilt geven, heb je dan ook snel gevonden wat je zoekt. Als je een zacht vloerkleed koopt, straalt dit tevens warmte en behaaglijkheid uit. Maak het geheel af met kussens in gelijke kleuraccenten voor nog meer sfeer.
Plaats planten en bloemen in de ruimte Verander de uitstraling van je woning met planten en bloemen. Kies bijvoorbeeld voor een grote kamerplant als eyecatcher en zorg ervoor dat dit tevens een luchtzuiverende plant is. Zo profiteer je niet alleen van een gezellige sfeer, maar ook betere lucht in huis. Je kunt natuurlijk ook een grote vaas met bloemen op tafel zetten.
Je huis kan dus al gerenoveerd ogen door enkel deze tips op te volgen. Hoe mooi is dat?!