Afbeelding

Nieuwe digitale tool maakt berekening mogelijk van klimaatimpact van werkkleding

bouw
Fristads heeft het zojuist eenvoudiger gemaakt om bewuster te worden van de ecologische voetafdruk van uw werkkleding door de lancering van de Green Calculator - een digitale tool die op basis van echte gegevens berekent hoeveel verschil de keuze van werkkleding kan maken.
In 2019 lanceerde Fristads zijn eerste milieuvriendelijke kledingcollectie, Fristads Green. Sindsdien zijn er verschillende collecties gelanceerd waarbij elk kledingstuk een Environmental Product Declaration (EPD) heeft, die de totale milieu-impact van het kledingstuk aangeeft, van constructie en materiaal tot afval en transport. Nu zet Fristads de volgende stap in het proces om het de klant gemakkelijker te maken hun impact op het milieu te begrijpen en hun klimaatvoetafdruk te verkleinen, door een digitale tool te lanceren die de milieu-impact van werkkleding berekent.
“Het voelt geweldig om het eerste bedrijf in de branche te zijn dat een digitale tool aanbiedt waarmee onze klanten kunnen berekenen hoeveel ze hun impact op het milieu kunnen verminderen én ze een basis te bieden voor hun eigen duurzaamheidscommunicatie,” zegt Anders Hülse, Managing Director van Fristads. “We hopen dat de Green Calculator onze klanten waardevolle transparantie en inzichten zal bieden en meer mensen zal overtuigen om bewuste keuzes te maken als het gaat om werkkleding. Goede werkkleding moet de gebruiker beschermen, maar niet ten koste van het milieu.”
Berekent de milieu-impact van werkkleding De Green Calculator verzamelt gegevens voor alle kledingstukken met een EPD op één plek, samen met vergelijkbare producten uit het overige assortiment van Fristads. Door te kiezen welke werkkleding je op dit moment gebruikt of zou willen aanschaffen, evenals het aantal medewerkers van het bedrijf, berekent de Green Calculator snel de milieu-impact van de kledingstukken en - bovenal - hoeveel CO2e- en waterverbruik kan worden verminderd door producten uit de Fristads Green-collectie te kiezen.
Sinds de lancering van de eerste collectie met milieuproductverklaring (EPD) voor de bouw & constructie, is Fristads Green uitgebreid met collecties voor service en industrie, evenals bovenkleding. In 2022 wordt een vierde collectie gelanceerd: Fristads Green High Visibility. Dit markeert een nieuwe grote stap in de richting van Fristads’ doel om in alle productsegmenten milieuvriendelijke kleding aan te bieden.
De Green Calculator is beschikbaar op fristads.com en kan door iedereen worden gebruikt.
Feiten: Environmental Product Declaration (EPD) Een Environmental Product Declaration, ofwel EPD, brengt de totale milieu-impact van een product in kaart vanuit een levenscyclusperspectief. Geen enkel aspect van het ontwerp of de productie is weggelaten. De kleding in de Fristads Green collectie is onderzocht op de volgende gebieden: - materiaalkeuze - materiaalhoeveelheden - verfproces - water- en electriciteitsverbruik in de fabriek - verpakking - transport
Feiten: dit is Fristads Green Fristads Green is de eerste kledingcollectie ter wereld met een milieuproductverklaring en werd gelanceerd in het najaar van 2019. Alle Fristads Green-producten hebben een Environmental Product Declaration, EPD, die de totale milieu-impact van de kledingstukken aangeeft.
Lees meer over EPD en Fristads Green.