Afbeelding

Werken op hoogte: Preventieprogramma’s voor vallende voorwerpen in de bouw

bouw
Het eerste om rekening mee te houden als we het over valbeveiliging hebben, is het voorkomen van het risico op vallen door het nemen van de juiste adequate beveiligingsmaatregelen. Elk jaar opnieuw veroorzaken ongelukken door vallende voorwerpen in de bouw, ernstig persoonlijk letsel, schade aan apparatuur, verlies van gereedschap en helaas soms ook verlies van mensenlevens. De gevaren die worden veroorzaakt door vallende en rondvliegende voorwerpen worden vaak over het hoofd gezien in risico inventarisaties of taak risico analyses op de diverse bouw projecten.
3M™ biedt uitgebreide valbeveiligingsoplossingen voor werken op hoogte, waaronder persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), valbeveiligingssystemen, sector specifieke technische handleidingen en training voor werken op hoogte, voorschriften en certificeringen, advies, berekening van constructies, installatie of technisch projectontwerp, montage, inspectie, onderhoud en nog veel meer!
Op woensdag 6 april 2022 organiseert 3M™ een gratis interactief webinar, waar deelnemers geleerd krijgen welke oplossingen in de bouw geïmplementeerd kunnen worden om vallende objecten te voorkomen. Tevens wordt aandacht besteed aan een secundaire beheersstragie die, mocht er sprake zijn van een vallend of vliegend object, de gevolgen ervan helpt te verminderen.
De leerdoelen van dit webinar kunnen als volgt worden samengevat:
  • Beoordeling van de gevaren van vallende en rondvliegende voorwerpen in de bouw;
  • Welke zijn de basisprincipes van arbeidsomstandigheden weten en/of ARAB en CODEX;
  • Hoe kan valbeveiliging voor gereedschap ertoe kan bijdragen om gevaren te helpen verminderen;
  • Een overzicht van hoofd-, oog- en gezichtsbescherming waarmee letsel door vallende of rondvliegende voorwerpen kan worden verminderd;
  • Het delen van verschillende tips voor het opstellen van preventieplannen voor vallende voorwerpen.
Datum: 6 april 2022 Tijdstip: 14.00-15.00 uur Kosten: gratis
Online informatie