Afbeelding

Dit moet je doen voor je je huis laat schilderen!

bouw
Je bent klaar om te verhuizen en vindt de huidige kleuren op de muur niet zo mooi. Of je bent gewoon klaar met de huidige kleur op de muren in je huis. Er komt stiekem veel bij kijken wanneer je je huis wilt schilderen. Of je nu een schilder in Almere zoekt of in Brabant, de voorbereiding is hetzelfde. Daarom helpen we je graag een handje en lees je in dit artikel hoe jij je kan voorbereiden voor je je huis laat schilderen!
Een kostenoverzicht Voordat je begint met het schilderwerk en het kiezen van je schilder, is het verstandig om een kostenoverzicht te maken. Dit kun je doen door verschillende offertes op te vragen van verschillende bedrijven. Wanneer je de verschillende offertes hebt, kun je deze naast elkaar leggen en vergelijken. Zo heb je sneller een overzicht en een prijs kwaliteit verhouding. Op internet zijn vaak verschillende reviews te vinden van klanten. Wanneer je twijfelt, is het een aanrader om deze reviews eens door te nemen.
Het schilderwerk voorbereiden Wanneer je budget iets kleiner is, kun je ervoor kiezen om een aantal voorbereidingen zelf uit te voeren. De schilder hoeft dit dan niet zelf te doen. Dat bespaart de schilder tijd, dus dat bespaart jezelf uiteindelijk ook tijd en geld. Een aantal voorbereidingen die je kunt doen hebben we hier voor je op een rijtje gezet:
  • Zorg dat de ondergrond glad en gerepareerd is. Denk hierbij aan het dichtmaken van gaten of het schuren van oneffenheden.
  • Soms is het niet mogelijk om over de oude verflaag heen te schilderen. Het is verstandig om hier rekening mee te houden en eventueel te verwijderen wanneer nodig.
  • Het is altijd nodig om te ontvetten. Wanneer je dit niet doet, is er een grote kans dat de verf niet zal hechten op de muren of je krijgt geen gelijke afwerking.
  • Wanneer je het niet ziet zitten om de oude verflaag te verwijderen, is er altijd een mogelijkheid om een grondverf te gebruiken. Dit is een verf die je gebruikt als basislaag. Je kunt dit zien als een nieuw canvas.
Je kan ervoor kiezen om zelf de inkopen te doen. Dit scheelt in het budget en zo weet je zeker dat je alles hebt wat nodig is. Ga na hoeveel verf er nodig zal zijn. Verf kan best prijzig zijn en het is dan zonde als je te veel haalt. Wanneer je verf gebruikt die je nog in de kast hebt staan, is het belangrijk om te kijken naar de datum. Wanneer de verf niet meer goed is, zorgt dit voor een oneven afwerking. Met bovenstaande tips ben jij helemaal klaar om je muren om te toveren tot de muren die je altijd al wilde hebben.