||
|| ||

Meerwaarde en loyaliteit van je werknemers via het STAP-budget

bouw
Het STAP-budget (ook wel STAP-regeling of STAP-subsidie genoemd) biedt werkgevers een extra mogelijkheid om het belang van opleiden onder de aandacht te brengen bij hun medewerkers. Ook al heb je als werkgever geen inspraak op de inzet van het STAP-budget, toch is het de moeite waard om werknemers te stimuleren gebruik te maken van deze mogelijkheid.
Even opfrissen: het STAP-budget, wat is het? Op 1 maart 2022 was het zover, toen kon het STAP-budget voor de eerste keer aangevraagd worden. Het is een persoonlijk budget van € 1.000 voor Europese burgers ouder dan 18 jaar die nog niet de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Het maakt niet uit of je wel of niet werkt, of je zzp-er bent of in loondienst werkt. Deze regeling vervangt de mogelijkheid om scholingskosten van de belasting af te trekken. Belangrijk is dat het een persoonlijk budget is dat naar eigen inzicht mag worden besteed. 
Het STAP-budget en de voordelen ervan voor jou als werkgever. Voor de werkgever is het absoluut interessant om de inzet van het STAP-budget te stimuleren. Het is een gegeven dat werknemers die de kans krijgen om trainingen te volgen gemotiveerder zijn en meer werkplezier ervaren. Daarnaast neemt de kennis en ervaring binnen je bedrijf toe. De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen binnen een bedrijf is ook regelmatig van doorslaggevend belang bij de keuze voor een werkgever.
Verder kan je als werkgever het opleidingsbudget beter inzetten voor bedrijfsgerelateerde opleidingsvragen. Dit kan gericht zijn op individuen, maar ook op teams of de organisatie als geheel. Alle reden dus om het STAP-budget zoveel mogelijk te stimuleren en als werkgever zoveel mogelijk te ondersteunen zodat de werknemer de mogelijkheid heeft om de gekozen training te volgen.

Meer weten over het STAP-budget?  Download hier de gratis STAP-informatiegids. Het STAP-budget besteden bij IPV Training & Advies
Het aanvragen kan in 3 eenvoudige stappen: 1. Ga naar www.ipv.nl en reserveer een training. Je ontvangt direct het benodigde STAP-aanmeldbewijs. 2. Dien de aanvraag in bij het STAP-portaal. 3. Na goedkeuring kan de training gevolgd worden. Wordt de subsidie om welke reden dan ook niet goedgekeurd? Geen probleem. Tot aan de goedkeuring kun je de optie nog annuleren.
Gratis STAP-advies? Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het gehele aanmeldproces of zit je met vragen over de STAP-subsidie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze STAP-adviseurs door ons te bellen via 073 - 80 01 800 of ga naar www.ipv.nl/stap-subsidie. Wij staan graag voor je klaar!
Over IPV Training en Advies IPV Training & Advies is een gespecialiseerd bureau in het ontwikkelen van praktische persoonlijke vaardigheden voor mensen in technische branches. We bieden training, advies en coaching voor prestatieverbetering op persoonlijk- en op teamniveau. Hierbij staat de waarde die bedrijven willen creëren voor hun klanten centraal.
TOP 10: Trainingen en opleidingen 1. Praktisch leidinggeven op de werkvloer 2. Praktijkopleider 3. Projectmanagement 4. Effectief communiceren op de werkvloer 5. Bouwrecht 6. Persoonlijke effectiviteit 7. Timemanagement 8. Leidinggeven aan verschillende generaties en culturen 9. Voorkomen en de-escaleren van agressie 10. Vakman als accountmanager
Meer dan 35 trainingen gratis te volgen bij het STAP-budget. Bekijk het complete aanbod op www.ipv.nl/stap-subsidie
||
||