Afbeelding

Hoe blijf je als aannemer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van materialen?

bouw

Voor aannemers die professioneel willen zijn én blijven, is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bouwmaterialen. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in snel tempo op. Door ‘bij’ te blijven, kunnen aannemers altijd als eerste de nieuwste tuintegels kopen of de modernste vloertegels online bestellen. Maar hoe zorg je er als aannemer voor dat de ‘haantje-de-voorste’ bent als het gaat om de laatste nieuwtjes? Onze tips gaan je daarbij helpen!

Meld je aan voor nieuwsbrieven van groothandelaren, fabrikanten en bouwmarkten Wil je als aannemer echt niets missen en alle nieuwtjes kunnen scoren, zodat je voordelig gereedschappen, apparatuur, hout of tuintegels kopen kunt? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van een betrouwbare groothandelaar. Je kunt hierbij denken aan de Aannemers Inkoop Centrale (AIC) in Harderwijk, de bekende bouwmarkten of - als je nog directer wilt inkopen - rechtstreeks bij de fabrikant.

Door je aan te melden bij deze leveranciers, heb je de garantie dat je geen aanbieding of kortingsactie meer mist. En dat betekent dat je nooit te veel betaalt voor jouw bouwmaterialen, gereedschappen of de apparatuur die je nodig hebt voor projecten en klussen.

Zoek via internet naar het laatste nieuws & de beste deals Een andere manier om op de hoogte te blijven van de belangrijkste ontwikkelingen in jouw sector, is door op internet naar nieuws te zoeken. Zo kun je door gericht te zoeken stijlvolle en kwalitatief hoogstaande vloertegels online vinden en zo de beste deal scoren. Dit kan via sociale media (Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn) of door goed en gericht te zoeken via Google op het materiaal of product dat je zoekt.

Bouwprofessionals die op een slimme en goedkope manier materialen willen inkopen, doen er verstandig aan om via internet te controleren of er leuke kortingsacties zijn. Die zijn er namelijk geregeld. Door een vast moment in te plannen, bijvoorbeeld enkele keren per week, systematiseer je je zoektocht en is de kans klein dat je als aannemer een aanbieding of deal misloopt.

Abonneer je op de belangrijkste vakbladen Goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen vereist dat je als professional lid wordt van een of meer vakbladen uit jouw vakgebied. In vakbladen vind je het laatste nieuws over materialen en de ontwikkelingen hierover. Is er een aanbieding of leuke kortingsactie? In vakbladen kom je ze tegen en profiteer je dus van de beste deals.

Onderhoud je zakelijke netwerk Formeel en informeel contact met vakgenoten, collega’s en zakelijke partners - met andere woorden je netwerk - helpt ook goed om ‘bij’ te blijven. Door goed je oren te spitsen hoor je in de wandelgangen vaak als eerste de meest interessante nieuwtjes over materialen en nieuwe ontwikkelingen er spelen.