|
| |

Prefab-elementen voor houtskeletbouw

bouw
Carpentier heeft de kennis en ervaring in huis om prefab-elementen voor houtskeletbouw op maat te produceren en dit zowel voor nieuwbouw, renovatie als uitbreiding aan een bestaande woning. Als houtskeletbouwer, schrijnwerker, dakwerker of aannemer kan je op de werf dus direct aan de slag met de montage. Bovendien zorgt de app van Carpentier ervoor dat er een hoop tijdswinst geboekt kan worden bij het ontwerp en de prijscalculatie.
Performant productieproces De dragende structuur van een houtskeletbouw bestaat volledig uit houten constructies: wanden, verdiepingsvloeren en dak. Carpentier produceert de verschillende prefab-elementen met de grootste nauwkeurigheid in eigen atelier. Dankzij het ultramoderne machinepark en de uitstekende ontwerpsoftware van de app, kan Carpentier zowat elk project op korte termijn realiseren.
Vlot bouwproces Het proces van een houtskeletwoning verloopt veel vlotter dan dat van een traditionele woning. Lees hieronder hoe Carpentier te werk gaat voor de bouw van een houten huis.
  1. Ontwerp met app Vertrekkend van plannen of schetsen maak jij met behulp van de app van Carpentier in een mum van tijd een ontwerp van een houtskeletbouw en wordt er meteen een prijscalculatie gemaakt. Zo heb jij direct zicht op het kostenplaatje en kan er bijgestuurd worden waar nodig. 
  1. Geautomatiseerde productie in eigen atelier Na jouw goedkeuring wordt het ontwerp rechtstreeks doorgestuurd naar de CNC-machine in het atelier van Carpentier. Alle onderdelen van de houtskeletbouw worden op maat gezaagd en met de grootste precisie en zorg voorbereid tot afgewerkte prefab-elementen. 
  1. Kant-en-klaar bouwpakket Carpentier maakt de bouwpakketten van houtskeletwoningen volledig kant-en-klaar voor transport naar de werf. Elk element van het bouwpakket is genummerd en er worden gedetailleerde technische tekeningen en montage-instructies meegeleverd, zodat de houten constructie op de werf als een puzzel in elkaar valt.
  1. Montage op de werf Met een bouwpakket van een houten huis van Carpentier kan jij binnen enkele dagen een wind- en waterdichte houtskeletbouw realiseren. Alle wanden, verdiepingsvloeren en de dakconstructie sluiten mooi op elkaar aan. Het hoeft enkel gemonteerd te worden.
  1. Afwerking houtskeletbouw Houtskeletbouw is een droge bouwmethode, waardoor jij uitsluitend de houten gevelbekleding, wandbekleding en plafondkleding hoeft te plaatsen. Met de QuickClip profielen kan ook deze fase snel gebeuren. De aluminium onderconstructies zijn voorzien van clips, waarop je de houten planken enkel hoeft vast te klikken.
Het feit dat er geen nagels zichtbaar zijn, geeft een esthetische meerwaarde aan de houtskeletwoning. Ten slotte is het ook mogelijk om jouw gevelbekleding te laten monteren in het eigen atelier van Carpentier.  
Benieuwd naar de oplossingen van Carpentier? Bezoek dan de website www.carpentier.be of bel naar +32 51 48 89 61
|