Afbeelding

De PREFAB-trein dendert door

bouw
Dat er een groot tekort is aan passende woonruimte, is al lang geen geheim meer. De oplossing? Bouwen, bouwen, bouwen. Traditioneel bouwen is vooral een oplossing voor de lange termijn en hoewel prefab bouwen de bouwsnelheid al enorm verhoogt, wordt nog volop gezocht naar het antwoord op de vraag hoe we woningzoekenden op kórte termijn aan een woning kunnen helpen.
Prefab Efficiency Award Voor we verder gaan: ook dit jaar reiken wij tijdens de vakbeurs bovenstaande trofee weer uit. Deze winnen betekent een enorme boost voor uw product, systeem of methode - dus ding mee! Meer informatie vindt u hier.
Flexwoningen lijken het antwoord te zijn. Deze flexibele woonoplossingen kunnen snel (want: prefab) en goedkoop (want: prefab) worden geproduceerd en geplaatst en zijn in aanleg duurzaam en circulair. Helaas zijn er wel wat struikelblokken. Het snel neerzetten van tijdelijke woningen die de dringende woningnood moeten verlichten wordt namelijk bemoeilijkt door verschillende factoren. Lees hierover meer in het artikel van het Planbureau voor de Leefomgeving.
Trouwens: uw ticket! De bezoekersregistratie van de vakbeurs PREFAB is open. Bent u zakelijk betrokken bij haar thematiek en heeft u nog geen kaartje? Regel dat dan gratis hier.