Afbeelding

Waarvoor is een polijstmachine in de bouw geschikt?

bouw

Polijsten wordt vaak gedaan bij de lak van een auto, maar je kunt ook in huis heel veel dingen polijsten. In dit artikel ontdek je waarvoor een polijstmachine geschikt is en welke producten je daarbij nodig hebt. Bij het polijsten wordt de toplaag van het materiaal dat gepolijst wordt steeds fijner en dichter. Hierdoor worden verweerde plekken en krassen verwijdert en de glans wordt hersteld. Het ruwe oppervlak wordt verfijnd en straalt weer alsof het nieuw is. Een flink duurzame oplossing dus.

Autolak polijsten Zoals in de intro al vermeld kun je een auto polijsten. Hierdoor verwijder je krassen en doffe plekken en geef je de auto weer een nieuwe, frisse en glanzende uitstraling. Op wooninformatie.nl vind je allerlei informatie over hoe een polijstmachine werkt en welke polijstmachine geschikt is.

RVS polijsten RVS, oftewel roestvast staal, kun je prima polijsten. Deze duurzame metaalsoort kan dankzij het polijsten weer helemaal opgeknapt worden, tot een hoogglans resultaat toe. Hiervoor heb je roze polijstpasta nodig en natuurlijk moet je een polijstmachine kopen. Daarnaast gebruik je een katoenen polijstschijf. Je kunt RVS ook tot een soort glanzende spiegel polijsten. Dit doe je met witte polijstpasta en een flanel polijstschijf.

Glas polijsten Wanneer er in glas enorm veel krassen zitten, kun je dit door het te polijsten verwijderen. Zo zijn de ramen weer als nieuw zonder veel geld uit te geven aan een nieuw glas. Vaak wordt dit uitgevoerd door ervaren glaszetters en wordt het met speciale polijstpasta gedaan. Overigens kun je cementsluier, graffiti en aanslag ook door polijsten verwijderen.

Douchewand en bad De douchewand en het bad kun je ook polijsten. Hierdoor ziet het er weer uit als nieuw. Zitten er lelijke vlekken in bad of veel krassen? Door het te polijsten verwijder je deze vlekken weer. Ditzelfde geldt voor douchewanden. Zo maak je van je badkamer weer een badkamer die eruitziet als nieuw.

Beton polijsten Ook beton kan gepolijst worden. Denk aan een betonvloer die er dof of stoffig uitziet. Door de polijstmachine hier overheen te halen, krijgt de betonvloer een robuust en industrieel karakter. Ook is de vloer hierna beter te onderhouden, omdat je de vloer na het polijsten nabehandelt met een speciale coating die goed in de vloer trekt.

Hout polijsten Ook hout is een prima materiaal dat gepolijst kan worden. Door hout te polijsten zorg je ervoor dat middelen zoals olie of lak beter in het hout kunnen trekken waardoor de natuurlijke kleuren versterkt worden. Ook is je hout zo beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Je kunt onder andere houten wandplanken, houten vloeren of houten massieve meubels polijsten. Hiervoor heb je wel een polijstmiddel nodig die geschikt is voor hout.

Natuursteen polijsten Tot slot benoemen we nog natuursteen. Ook natuursteen kan gepolijst worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keukenblad van graniet of badkamertegels van marmer. Door deze oppervlakken te polijsten breng je de natuurlijke glans weer terug. Gebruik polijstschrijven die geschikt zijn voor deze materialen en je zult versteld staan van hoe het natuursteen weer opknapt.