Afbeelding

Gebruik dit stappenplan voordat je gaat verbouwen!

bouw

Een verbouwing is niet het makkelijkste wat er is en vaak zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Besteed je je verbouwing bijvoorbeeld uit of doe je het helemaal zelf? Welk gereedschap heb je nodig? En hoeveel tijd wil je eraan besteden? Allemaal punten die belangrijk zijn om te weten voordat je gaat beginnen aan een verbouwing. Ben jij benieuwd hoe je je het best kunt voorbereiden voor een verbouwing? Lees dan gauw verder!

Gebruik dit stappenplan voor de perfecte voorbereiding van een woonverbouwing Om het je een stuk makkelijker te maken hebben we een stappenplan in elkaar gezet die je kunt gebruiken bij een woonverbouwing:


  1. Bekijk wat je wel wil verbouwen en niet wil verbouwen. Bij een woonverbouwing is het belangrijk dat je eerst kijkt wat je wil verbouwen. Op deze manier maak je geen onnodige kosten en behoud je de onderdelen van je woning die je mooi en leuk vindt. Daarnaast is het ook handig om te kijken wat je bij de verbouwing zelf wil doen en wat je wil uitbesteden.
  1. Maak een schatting van de kosten en de benodigde tijd. Nu je weet wat je gaat verbouwen is het erg handig om een schatting van je kosten en de benodigde tijd te maken. Op deze manier creƫer je een overzicht van alle kosten die bij de verbouwing komen kijken. Daarnaast weet je ook hoeveel tijd het gaat kosten en kun je genoeg tijd vrijmaken voor de verbouwing. Je hoeft dan niet extra dagen vrij te vragen om je verbouwing af te krijgen. Als je de verbouwing wil uitbesteden is het goed om ook hiervan een kostenoverzicht te maken. Bekijk de offerte(s) van je verbouwing en tel je kosten bij elkaar op.
  1. Bekijk of de kosten gelijk zijn aan het budget dat je wil besteden. Als je alle kosten hebt berekend, is het belangrijk om te kijken of deze gedekt kunnen worden met het budget dat je eraan wil besteden. Zo niet dan moet je toch aanpassingen gaan maken door bijvoorbeeld een goedkopere partij te vinden, voor meer krediet te zorgen of je verbouwing te verkleinen.
  1. Maak een planning. Om tijdens je verbouwing chaos te voorkomen, wordt geadviseerd een planning te maken. Op deze manier voorkom je om tegen onverwachte werkzaamheden te lopen. Daarnaast houd je meer overzicht en kun je goed in de gaten houden wat je welke dag moet doen.
  1. Schakel hulp in waar nodig. Als je ervoor kiest om je verbouwing niet uit te besteden, dan kun je natuurlijk ook hulp vragen aan anderen. Vraag bijvoorbeeld hulp aan vrienden of familie. Wellicht hebben zij een achtergrond met werken in de bouw of zijn het handige klussers. Op deze manier bespaar je een hoop geld en tijd. Daarnaast wordt het ook een stuk gezelliger dan om alles in je eentje te doen.
  1. Zorg voor de juiste tools en gereedschappen. Bij een verbouwing komen er vaak veel werkzaamheden kijken waar je gereedschap en tools voor nodig hebt. Trek je gereedschapskist open en bekijk of je alle benodigde tools en gereedschap hebt. Zo niet, vraag dan aan vrienden, familie of kennissen of ze dit wel hebben en aan je uit willen lenen. Mocht dit niet werken? Dan komt een bezoekje aan de bouwmarkt van pas.
  1. Zorg voor een afvalcontainer. Bij een woonverbouwing houd je vaak veel afval en puin over. Regel daarom ruim van tevoren een afvalcontainer zodat je al je puinafval, bouwafval, sloopafval en je grofvuil gemakkelijk kunt weggooien. Op deze manier voorkom je dat er vuil blijft liggen en zorg je dat alles er netjes uitziet wanneer je klaar bent met verbouwen.
  1. Zoek alle informatie op die je nodig hebt voor vergunningen of laat je adviseren. Bij een verbouwing is het soms nodig om een vergunning aan te vragen. Zoek daarom zelf genoeg informatie hierover op of laat je informeren. Op deze manier kun je niet tegen onverwachtse punten aan lopen.
  1. Regel waar nodig de vergunningen die je moet hebben. Nu je genoeg informatie hebt over of je wel of geen vergunning nodig hebt, is het (indien nodig) verstandig om een vergunning aan te vragen. Op deze manier houd je je aan de regelgeving en zorg je ervoor dat je niet in overtreding van de wet bent.
  1. Ga aan de slag! Nu je alle stappen van het stappenplan bent nagegaan, heb je zeker de basis van een goede voorbereiding. Dit betekent dat je aan de slag kunt gaan met je verbouwing en hierbij wensen wij je veel succes!