De houtstructuur blijft behouden|De verf is eenvoudig op te brengen met een blokkwast
De houtstructuur blijft behouden|De verf is eenvoudig op te brengen met een blokkwast |

Verven met duurzame, Zweedse houtverf van Moose Färg

bouw

Een langdurig en sterk resultaat behalen met een verf die niet schadelijk is voor het milieu? Dat is pas duurzaam verven! De Zweden weten als geen ander hoe je dit aanpakt: daar worden immers al eeuwenlang houten huizen geverfd om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Moose Färg haalt de Zweedse verftraditie naar Nederland.    

Over Zweden en verf Ze komen iedereen bekend voor: de houten, Zweedse huizen in prachtig felle kleuren. Het ziet er kleurrijk uit, maar deze verf blijkt ook bijzonder effectief te zijn. Zweedse verf is ontstaan doordat de Zweden een praktisch en goedkope manier zochten om hun huizen te beschermen tegen de barre Zweedse weersomstandigheden. De oplossing was dichtbij huis te vinden: door natuurlijke ingrediënten als lijnolie, tarwemeel een aardpigment te combineren ontstond een bijzonder conserverende houtverf. De verf van Moose Färg is gebaseerd op deze eeuwenoude verftraditie en wordt ontwikkeld en geproduceerd in Zweden.

Wat maakt Zweedse verf uniek? Ook voor het Nederlandse klimaat is deze Zweedse verf ideaal om te gebruiken. De verf bladdert niet, is gemakkelijk aan te brengen, gaat lang mee en heeft een milieuvriendelijke samenstelling. Wat dit product zo bijzonder maakt, is dat het hout kan blijven “ademen”. De verf trekt namelijk in het hout zoals een beits. In combinatie met de damp-open eigenschappen zorgt dit ervoor dat vocht uit het hout kan blijven treden. Hierdoor is de kans op houtrot minimaal en blijft de kwaliteit van je hout gewaarborgd. Bijkomend voordeel is dat de fraaie structuur van het hout volledig behouden blijft. Hierdoor behoudt hout zijn robuuste, natuurlijke karakter. Een zeer prettig product voor het verven van een houten schutting, woning of tuinhuis.


[caption id=”attachment_218854” align=”aligncenter” width=”620”] De houtstructuur blijft behouden[/caption]

Zweedse verf verwerken Verwerking van Zweedse verf is eenvoudig. Je hoeft zeker geen professionele schilder te zijn om tot een mooi resultaat te komen. Dit type houtverf is ideaal voor houtsoorten die ‘werken’. Oftewel krimpen en uitzetten onder invloed van vochtverschillen. Vuren, grenen, lariks en Douglas hout zijn dan ook perfecte ondergronden. Bij kaal en ruw hout kan de houtverf direct aangebracht worden op het oppervlak. Een grondlaag aanbrengen is dus niet nodig. Reeds geverfd, geïmpregneerd of glad hout kan ook geverfd worden met Moose Färg verf, hierbij is de juiste voorbewerking echter wel van belang. Bij Moose Färg adviseren ze je hier graag over.


[caption id=”attachment_218855” align=”aligncenter” width=”1080”] De verf is eenvoudig op te brengen met een blokkwast[/caption]

Een resultaat voor de lange termijn Door je hout te behandelen met Zweedse verf gaat het hout langer mee. Mits goed aangebracht ben je gemiddeld vijf jaar onderhoudsvrij. Vanwege de milieuvriendelijke samenstelling kun je met een gerust hart verven. Duurzaam voor hout én milieu.

De houtstructuur blijft behouden|De verf is eenvoudig op te brengen met een blokkwast